Forum

Powrót JEDZ - podstawy wykluczenia

M.

Monika .....

28

Przetarg nieograniczony. Wykonawca załączył do oferty JEDZ w którym nie wypełnił sekcji dotyczącej podstaw do wykluczenia oraz spełnienia warunków udziału w postępowaniu. W związku z tym został on wezwany do uzupełnienia. W miejscy gdzie jest pytanie "Czy wykonawca może potwierdzić że: nie jest winny poważnego wprowadzenia w błąd przy dostarczaniu informacji wymaganych do weryfikacji braku podstaw do wykluczenia lub weryfikacji spełnienia kryteriów kwalifikacji,
b) nie zataił tych informacji
c) jest w stanie niezwłocznie przedstawić dok. potwierdzające wymagane przez instytucję zamawiającego lub podmiot zamawiający,
oraz
d) nie przedsięwziął kroków, aby w bezprawny sposób wpłynąć na proces podejmowania decyzji (...)"

Wykonawca zaznaczył odpowiedź NIE (domniemywam, że przez przypadek). W SWZ z fakultatywnych przesłanek przewidzianych jest tylko art. 109 ust. 1 pkt 1 oraz pkt 4 Pzp. W związku z tym, że ta podstawa prawna dotyczy art. 109 ust. 1 pkt 8-10 Pzp to rozumie, że nie biorę tego pod uwagę i działam dalej? Byłabym wdzięczna za pomoc i rozwianie moich wątpliwości.
Przetarg nieograniczony. Wykonawca załączył do oferty JEDZ w którym nie wypełnił sekcji dotyczącej podstaw do wykluczenia oraz spełnienia warunków udziału w postępowaniu. W związku z tym został on wezwany do uzupełnienia. W miejscy gdzie jest pytanie "Czy wykonawca może potwierdzić że: nie jest winny poważnego wprowadzenia w błąd przy dostarczaniu informacji wymaganych do weryfikacji braku podstaw do wykluczenia lub weryfikacji spełnienia kryteriów kwalifikacji, b) nie zataił tych informacji c) jest w stanie niezwłocznie przedstawić dok. potwierdzające wymagane przez instytucję zamawiającego lub podmiot zamawiający, oraz d) nie przedsięwziął kroków, aby w bezprawny sposób wpłynąć na proces podejmowania decyzji (...)" Wykonawca zaznaczył odpowiedź NIE (domniemywam, że przez przypadek). W SWZ z fakultatywnych przesłanek przewidzianych jest tylko art. 109 ust. 1 pkt 1 oraz pkt 4 Pzp. W związku z tym, że ta podstawa prawna dotyczy art. 109 ust. 1 pkt 8-10 Pzp to rozumie, że nie biorę tego pod uwagę i działam dalej? Byłabym wdzięczna za pomoc i rozwianie moich wątpliwości.
0
2023-05-30 08:44 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

patrzysz tylko na te podstawy wykluczenia, które wymagałas. Dlatego ja zawsze wykreslam z JEDZ te, których nie wymagam, zeby nie było problemów.
patrzysz tylko na te podstawy wykluczenia, które wymagałas. Dlatego ja zawsze wykreslam z JEDZ te, których nie wymagam, zeby nie było problemów.
0
2023-05-30 08:46 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy