Forum

Powrót Dostawa wraz z montażem czy robota budowlana

K.

Katarzyna .....

0

Mam dylemat czy pompy ciepła zaklasyfikować jako dostawę wraz z montażem czy robotę budowlaną. Projektant nazwał dokumentację jako "Budowa ciepłociągu od pomp ciepła typu powietrze -woda do istniejącej kotłowni", wskazując kody cpv 45331000-6 - instalowanie urządzeń grzewczych, wentylacyjnych i klimatyzacyjnych. Samo zamówienie wg mnie ma charakter mieszany z przewagą dostawy (również szacunkowej), ale widzę że postępowania są ogłaszane różnie - zarówno jako dostawy jak i roboty.
Co Państwo sądzicie na ten temat?
Mam dylemat czy pompy ciepła zaklasyfikować jako dostawę wraz z montażem czy robotę budowlaną. Projektant nazwał dokumentację jako "Budowa ciepłociągu od pomp ciepła typu powietrze -woda do istniejącej kotłowni", wskazując kody cpv 45331000-6 - instalowanie urządzeń grzewczych, wentylacyjnych i klimatyzacyjnych. Samo zamówienie wg mnie ma charakter mieszany z przewagą dostawy (również szacunkowej), ale widzę że postępowania są ogłaszane różnie - zarówno jako dostawy jak i roboty. Co Państwo sądzicie na ten temat?
0
2023-06-01 14:10 0

J.

JOLANTA .....

15

Moim zdaniem należy zakwalifikować zamówienie do tej grupy, która w opisie zamówienia przeważa i jest wiodąca. Jeżeli w zakresie do wykonania przewaga jest dostawy to jako dostawa, a jeśli robót budowlanych to jako robota.
Moim zdaniem należy zakwalifikować zamówienie do tej grupy, która w opisie zamówienia przeważa i jest wiodąca. Jeżeli w zakresie do wykonania przewaga jest dostawy to jako dostawa, a jeśli robót budowlanych to jako robota.
0
2023-06-01 23:14 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy