Forum

Powrót środki pubbliczne

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

wiem, ze pytanie może banalne ale czytam i chyba się zakręciłam, mam niejasność. Czy Waszym zdaniem środki z NFOŚiGW lub WFOSiGW można uznać za środki publiczne i w przypadku nie przyznania dofinansowania zastosować unieważnienie z art. 310??

Czytam art. 5 ustawy o finansach publicznych i o rodzajach środków tam wymienionych i jakoś nie umiem sobie tego dopasować. Albo może ja za bardzo stricte już to czytam...
wiem, ze pytanie może banalne ale czytam i chyba się zakręciłam, mam niejasność. Czy Waszym zdaniem środki z NFOŚiGW lub WFOSiGW można uznać za środki publiczne i w przypadku nie przyznania dofinansowania zastosować unieważnienie z art. 310?? Czytam art. 5 ustawy o finansach publicznych i o rodzajach środków tam wymienionych i jakoś nie umiem sobie tego dopasować. Albo może ja za bardzo stricte już to czytam...
0
2023-06-05 12:58 0

A.

Alicja .....

Fachowiec 360

Moim zdaniem są to środki publiczne ponieważ już w zasadach przyznawania środków z NFOŚ i GW oraz WFOŚ i GW mają zapisy, że do wydatkowania środków uzyskanych w formie dotacji, pożyczek itd. stosuje się przepisy PZP. NFOŚ i GW podlega pod Ministra Środowiska więc niejako środki, którymi dysponuje są z budżetu państwa.
Moim zdaniem są to środki publiczne ponieważ już w zasadach przyznawania środków z NFOŚ i GW oraz WFOŚ i GW mają zapisy, że do wydatkowania środków uzyskanych w formie dotacji, pożyczek itd. stosuje się przepisy PZP. NFOŚ i GW podlega pod Ministra Środowiska więc niejako środki, którymi dysponuje są z budżetu państwa.
0
2023-06-05 13:14 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy