Forum

Powrót Chcę się wycofać z warunku udziału

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Puściłem przetarg na montaż instalacji zabezpieczającej przed włamaniem i dostępem osób postronnych w budynku.
Nieopatrznie - nie miałem już siły i czasu na dyskusję z merytorialsami) postawiłem warunek udziału: posiadanie poświadczenia bezpieczeństwa - w zakresie zabezpiecznaym są pomieszczenia o limitowanym dostępie.
NIe miałem czasu przedyskutować ze swoimi - muszę teraz dyskutować z wykonawcami, przy czym w międzyczasie merytorialsi poszli sobie (może nie precz ale dla mnie na jedno wychodzi: pozostałem bez wsparcia).
Myślę, że pora się z tego warunku wycofać, przy czym od zgłoszenia minęła już większa część ("wieksza połowa" :-) czasu. Albo chociaż zmniejszyć (z tajnego na poufne?)
Poradźcie: obronię ten warunek?
A jeśli będę sie musiał wycofać to ile dać czasu do otwarcia ofert?
Bo że trzeba przedłużyć termin przy zmniejszeniu wymagań - to już do mnie dotarło, pozostaje kwestia : o ile
Puściłem przetarg na montaż instalacji zabezpieczającej przed włamaniem i dostępem osób postronnych w budynku. Nieopatrznie - nie miałem już siły i czasu na dyskusję z merytorialsami) postawiłem warunek udziału: posiadanie poświadczenia bezpieczeństwa - w zakresie zabezpiecznaym są pomieszczenia o limitowanym dostępie. NIe miałem czasu przedyskutować ze swoimi - muszę teraz dyskutować z wykonawcami, przy czym w międzyczasie merytorialsi poszli sobie (może nie precz ale dla mnie na jedno wychodzi: pozostałem bez wsparcia). Myślę, że pora się z tego warunku wycofać, przy czym od zgłoszenia minęła już większa część ("wieksza połowa" :-) czasu. Albo chociaż zmniejszyć (z tajnego na poufne?) Poradźcie: obronię ten warunek? A jeśli będę sie musiał wycofać to ile dać czasu do otwarcia ofert? Bo że trzeba przedłużyć termin przy zmniejszeniu wymagań - to już do mnie dotarło, pozostaje kwestia : o ile
0
2023-06-07 10:12 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

Szczerze, to ja bym chyba wydłużyła tak, żeby znów zachować ustawowe minimum, jakby termin liczył się od nowa. To może istotnie zwiększyć krąg zainteresowanych wykonawców.
Szczerze, to ja bym chyba wydłużyła tak, żeby znów zachować ustawowe minimum, jakby termin liczył się od nowa. To może istotnie zwiększyć krąg zainteresowanych wykonawców.
0
2023-06-07 10:24 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy