Forum

Powrót Odwołanie Wykonawcy od wyboru oferty najkorzystniejszej

A.

Agnieszka .....

0

Proszę o pomoc, ponieważ pierwszy raz mam do czynienia z taką sytuacją. Dokonaliśmy wyboru najkorzystniejszej oferty, po 2 dniach otrzymuję pismo od Wykonawcy będącego na 2 mejscu,że należy unieważnić tę czynność, ponieważ sprzęt (komputery nie spełniają wymagań SWZ). Co powinnam dalej w tej sytuacji zrobić? Poprosiłam osobę przygotowującą opz o sprawdzenie sprzętu i odniesienie się do uwag Wykonawcy, ale niestety informatyk nie potrafi odnieść się do kwestii ujętych w piśmie.
Jaka powinna być ścieżka postępowania w tym przypadku, czy unieważnić czynność wyboru (minęło 5 dni na odwołanie do KIO, odwołanie nie wniesione) i raz jeszcze zbadać ofertę najkorzystniejszą, ewentualnie odrzucić, ale muszę mieć i tak uzasadnienie. :(
Proszę o pomoc, ponieważ pierwszy raz mam do czynienia z taką sytuacją. Dokonaliśmy wyboru najkorzystniejszej oferty, po 2 dniach otrzymuję pismo od Wykonawcy będącego na 2 mejscu,że należy unieważnić tę czynność, ponieważ sprzęt (komputery nie spełniają wymagań SWZ). Co powinnam dalej w tej sytuacji zrobić? Poprosiłam osobę przygotowującą opz o sprawdzenie sprzętu i odniesienie się do uwag Wykonawcy, ale niestety informatyk nie potrafi odnieść się do kwestii ujętych w piśmie. Jaka powinna być ścieżka postępowania w tym przypadku, czy unieważnić czynność wyboru (minęło 5 dni na odwołanie do KIO, odwołanie nie wniesione) i raz jeszcze zbadać ofertę najkorzystniejszą, ewentualnie odrzucić, ale muszę mieć i tak uzasadnienie. :(
0
2023-06-07 10:15 0

P.

Paulina .....

28

Jeżeli uważacie, że zaoferowany sprzęt nie spełnia wymagań SWZ i macie na to potwierdzenie to należy unieważnić czynność wyboru. Jeżeli sprzęt wg Was spełnia wymagania SWZ to nie ma co się stresować.
Jeżeli uważacie, że zaoferowany sprzęt nie spełnia wymagań SWZ i macie na to potwierdzenie to należy unieważnić czynność wyboru. Jeżeli sprzęt wg Was spełnia wymagania SWZ to nie ma co się stresować.
0
2023-06-07 10:24 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy