Forum

Powrót Usługa prawna a zasada konkurencyjności

B.

Beata .....

Fachowiec 310

W zeszłym roku zmieniono wytyczne dot. kwalifikowalności wydatków i usunięto zapisy pkt 6.5.3 - wyłączenia stosowania zasady konkurencyjności m.in. do usług prawnych.
Popatrzyłam na pkt 6.5. ppkt 8 i nie widzę teraz takiego wyłączenia - albo nie mogę go znaleźć.
Wobec powyższego, jeżeli usługi mieszczą się w kwotach powyżej 50 tyś zł do 30 tyś euro to czy Zamawiający musi prowadzić postępowania (finansowane ze środków unijnych) wg zasady konkurencyjności i publikować w bazie konkurencyjności czy też może przeprowadzić zapytanie ofertowe umieszczając tylko na stronie BIP?
W zeszłym roku zmieniono wytyczne dot. kwalifikowalności wydatków i usunięto zapisy pkt 6.5.3 - wyłączenia stosowania zasady konkurencyjności m.in. do usług prawnych. Popatrzyłam na pkt 6.5. ppkt 8 i nie widzę teraz takiego wyłączenia - albo nie mogę go znaleźć. Wobec powyższego, jeżeli usługi mieszczą się w kwotach powyżej 50 tyś zł do 30 tyś euro to czy Zamawiający musi prowadzić postępowania (finansowane ze środków unijnych) wg zasady konkurencyjności i publikować w bazie konkurencyjności czy też może przeprowadzić zapytanie ofertowe umieszczając tylko na stronie BIP?
1
2017-07-19 07:29 0

B.

Beata .....

Fachowiec 310

Nikt nie ma doświadczenia z tego obszaru? :)
Nikt nie ma doświadczenia z tego obszaru? :)
1
2017-07-19 12:09 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy