Czy dla dla zakupu żywności stosować procedury przetargowe?
Pytanie dotyczy całego asortymentu żywności (pieczywo, nabiał, mrożonki, ryby, mięso, drób, wędliny, jaja).
Wartość wszystkich pakietów łącznie przekracza 30 000 euro, wartość poszczególnych pakietów nie zobowiązuje do stosowania ustawy PZP.
Argumentacja za przetargiem - nie dzielić przedmiotu zamówienia.
Argumentacja nie stosowania ustawy:
Ustalając czy mamy do czynienia z jednym przedmiotem zamówienia należy przeanalizować tożsamość przedmiotową, czasową i podmiotową przedmiotu zamówienia. W przypadku żywności tożsamość podmiotowa nie zostaje spełniona - jeden wykonawca nie zrealizuj przedmiotu zamówienia.
???
Czy dla dla zakupu żywności stosować procedury przetargowe?
Pytanie dotyczy całego asortymentu żywności (pieczywo, nabiał, mrożonki, ryby, mięso, drób, wędliny, jaja).
Wartość wszystkich pakietów łącznie przekracza 30 000 euro, wartość poszczególnych pakietów nie zobowiązuje do stosowania ustawy PZP.
Argumentacja za przetargiem - nie dzielić przedmiotu zamówienia.
Argumentacja nie stosowania ustawy:
Ustalając czy mamy do czynienia z jednym przedmiotem zamówienia należy przeanalizować tożsamość przedmiotową, czasową i podmiotową przedmiotu zamówienia. W przypadku żywności tożsamość podmiotowa nie zostaje spełniona - jeden wykonawca nie zrealizuj przedmiotu zamówienia.
???
1
2017-10-27 08:21 0