Forum

Powrót Wartość sprzętu w SIWZ

K.

Katarzyna .....

0

Witam,
mam pytanie dotyczące możliwości podania w SIWZ maksymalnej ceny jednostkowej towaru. Chcemy kupić sprzęt komputerowy ze środków, z których nie jest dopuszczony zakup "inwestycyjny", tj. o wartości powyżej 3500 zł . Musimy zakupić sprzęt o wartości jednostkowej pozwalającej na jednorazową amortyzację, tj. o wartości jednostkowej poniżej 3500 zł. Czy mogę podać w SIWZ zapis, że sprzęt w danej pozycji musi mieć wartość jednostkowa poniżej 3500 zł.
A następnie ewentualnie za to odrzucać, jeżeli ktoś zaproponuje droższy?
Witam, mam pytanie dotyczące możliwości podania w SIWZ maksymalnej ceny jednostkowej towaru. Chcemy kupić sprzęt komputerowy ze środków, z których nie jest dopuszczony zakup "inwestycyjny", tj. o wartości powyżej 3500 zł . Musimy zakupić sprzęt o wartości jednostkowej pozwalającej na jednorazową amortyzację, tj. o wartości jednostkowej poniżej 3500 zł. Czy mogę podać w SIWZ zapis, że sprzęt w danej pozycji musi mieć wartość jednostkowa poniżej 3500 zł. A następnie ewentualnie za to odrzucać, jeżeli ktoś zaproponuje droższy?
1
2017-12-04 16:52 0

E.

Ewa .....

Fachowiec 512

Dość kontrowersyjny temat. Poruszany już kikakrotnie na forum. Jesli sprzet jest jednorodny to zamiast wprowadzać maksymalne "ceny brzegowe", lepiej wykorzystać instytucje "kwoty która zamawiający zamierza przeznaczyc na sfinansowanie zamówienia" - jako ewentualne narzedzie do unieważnienia postepowania gdyby ceny jednostkowe sprzetu przekroczyły wartość środka trwałego.
Dość kontrowersyjny temat. Poruszany już kikakrotnie na forum. Jesli sprzet jest jednorodny to zamiast wprowadzać maksymalne "ceny brzegowe", lepiej wykorzystać instytucje "kwoty która zamawiający zamierza przeznaczyc na sfinansowanie zamówienia" - jako ewentualne narzedzie do unieważnienia postepowania gdyby ceny jednostkowe sprzetu przekroczyły wartość środka trwałego.
1
2017-12-04 21:21 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy