Forum

Powrót PODPISANIE UMOWY po rozstrzygniętym postępowaniu (przetarg nieograniczony)

J.

Justyna .....

6

Mam pytanko - Mamy moment podpisywania umowy z Wykonawcą, ale Zarząd z różnych przyczyn nie może podpisać umowy w tym terminie (ofertę całą, która została złożona podpisywał Zarząd), ALE ... w KRS widnieją osoby, które mają zapis, że mogą w imieniu Zarządu podpisać umowę... Czy pod kątem UZP takie rozwiązanie jest dopuszczalne ?
Pierwszy raz mam do czynienia z taką sytuacją i chciałam waszej opinii zaciągnąć ;)
Mam pytanko - Mamy moment podpisywania umowy z Wykonawcą, ale Zarząd z różnych przyczyn nie może podpisać umowy w tym terminie (ofertę całą, która została złożona podpisywał Zarząd), ALE ... w KRS widnieją osoby, które mają zapis, że mogą w imieniu Zarządu podpisać umowę... Czy pod kątem UZP takie rozwiązanie jest dopuszczalne ? Pierwszy raz mam do czynienia z taką sytuacją i chciałam waszej opinii zaciągnąć ;)
1
2017-12-11 10:58 0

D.

Dagmara .....

1

Umowę powinny podpisać osoby do tego upełnomocnione, jeżeli z dokumentów, w tym przypadku z KRS wynika jednoznacznie, że oprócz zarządu reprezentować wykonawcę mogą inne osoby i jest wskazany sposób reprezentacji to nie widzę przeszkód, żeby te osoby podpisały umowę
Umowę powinny podpisać osoby do tego upełnomocnione, jeżeli z dokumentów, w tym przypadku z KRS wynika jednoznacznie, że oprócz zarządu reprezentować wykonawcę mogą inne osoby i jest wskazany sposób reprezentacji to nie widzę przeszkód, żeby te osoby podpisały umowę
1
2017-12-11 11:11 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy