Forum

Powrót Sprawozdanie PZP - zbieranie danych

M.

Małgorzata .....

19

W tym roku po raz pierwszy mam złożyć sprawozdanie z udzielonych zamówień.
W poprzednich latach robił to inny pracownik, po którym od niedawna przejęłam działkę zamówień publicznych.
Otrzymałam z księgowości kilkaset stron księgowań i mam sobie z tego wyłuskać, co i jak.
Spisałam sobie dane do sprawozdania z umów zawieranych po przeprowadzeniu postępowań oraz umów np. z prawnikiem czy na sprzątanie.
Teraz siedzę nad wydrukami z księgowości i liczę , ile np. było wydatków na reklamę, na sprzęt komputerowy itp. To bardzo żmudna praca.
Chciałabym wprowadzić w firmie jakiś inny sposób gromadzenia informacji do sprawozdania, może mają Państwo jakiś pomysł? Jak to wygląda w Państwa firmach?
W tym roku po raz pierwszy mam złożyć sprawozdanie z udzielonych zamówień. W poprzednich latach robił to inny pracownik, po którym od niedawna przejęłam działkę zamówień publicznych. Otrzymałam z księgowości kilkaset stron księgowań i mam sobie z tego wyłuskać, co i jak. Spisałam sobie dane do sprawozdania z umów zawieranych po przeprowadzeniu postępowań oraz umów np. z prawnikiem czy na sprzątanie. Teraz siedzę nad wydrukami z księgowości i liczę , ile np. było wydatków na reklamę, na sprzęt komputerowy itp. To bardzo żmudna praca. Chciałabym wprowadzić w firmie jakiś inny sposób gromadzenia informacji do sprawozdania, może mają Państwo jakiś pomysł? Jak to wygląda w Państwa firmach?
1
2018-02-19 09:58 0

B.

Beata .....

Fachowiec 310

Przetargi - wykaz zawartych umów wraz z niezbędnymi danymi do sprawozdania. Mamy w excelu, poprzez filtr otrzymujemy potrzebne informacje.
Do 30 tyś euro - są programy pozwalające zliczać ponoszone wydatki do kwoty przetargowej. W programie można określić rodzaje wydatków, pogrupować. Przydaje się nie tylko do sprawozdania.
Pojedyncze wydatki, które nie ujmiemy w programie otrzymujemy w zestawieniu księgowym - ale jest to co najwyżej kilka stron :)
Przetargi - wykaz zawartych umów wraz z niezbędnymi danymi do sprawozdania. Mamy w excelu, poprzez filtr otrzymujemy potrzebne informacje. Do 30 tyś euro - są programy pozwalające zliczać ponoszone wydatki do kwoty przetargowej. W programie można określić rodzaje wydatków, pogrupować. Przydaje się nie tylko do sprawozdania. Pojedyncze wydatki, które nie ujmiemy w programie otrzymujemy w zestawieniu księgowym - ale jest to co najwyżej kilka stron :)
1
2018-02-19 10:18 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy