Forum

Powrót pozacenowe kryterium oceny ofert

K.

Karolina .....

0

Odnośnie pozacenowych kryteriów oceny ofert znalazłam przykładowe kryterium. Mam trochę wątpliwości co do możliwości jego zastosowania. Stąd moje pytanie:
Czy w przetargu na roboty budowlane można zastosować następujące kryterium oceny ofert (odnoszące się do realizacji przedmiotu zamówienia):
Wskaźnik zatrudnienia na umowę o pracę ...%
Zamawiający w opisie przedmiotu zamówienia wymaga zatrudnienia na podstawie umowy o pracę na pełen etat min. 50% pracowników wykonujących następujące czynności w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia............ (na potrzeby tego zapytania: np. tynkowanie, malowanie).Zamawiający przyzna punkty za zatrudnienie na podstawie umowy o pracę (na pełen etat) większej ilości osób niż wymagane 50%, w poniżej podany sposób: 51-59% pracowników na umowę o prace na pełen etat - ... pkt 60-69% pracowników na umowę o prace na pełen etat - ... pkt 70% i więcej pracowników na umowę o pracę na pełen etat - ... pkt
Czy stosując taki zapis nie kolidujemy z art. 29 ust. 3a....
Odnośnie pozacenowych kryteriów oceny ofert znalazłam przykładowe kryterium. Mam trochę wątpliwości co do możliwości jego zastosowania. Stąd moje pytanie: Czy w przetargu na roboty budowlane można zastosować następujące kryterium oceny ofert (odnoszące się do realizacji przedmiotu zamówienia): Wskaźnik zatrudnienia na umowę o pracę ...% Zamawiający w opisie przedmiotu zamówienia wymaga zatrudnienia na podstawie umowy o pracę na pełen etat min. 50% pracowników wykonujących następujące czynności w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia............ (na potrzeby tego zapytania: np. tynkowanie, malowanie).Zamawiający przyzna punkty za zatrudnienie na podstawie umowy o pracę (na pełen etat) większej ilości osób niż wymagane 50%, w poniżej podany sposób: 51-59% pracowników na umowę o prace na pełen etat - ... pkt 60-69% pracowników na umowę o prace na pełen etat - ... pkt 70% i więcej pracowników na umowę o pracę na pełen etat - ... pkt Czy stosując taki zapis nie kolidujemy z art. 29 ust. 3a....
1
2018-03-06 15:26 0

E.

Ewa .....

Fachowiec 512

Chyba się komuś komplikatory włączyły. Intencje zamwiającego nie do konca jasne. Jezeli zamawiający w podanym kryterium dopuszcza na wymienionych stanowiskach - tam gdzie powinna być umowa o prace (tynkarz, malarz) - inne formy zatrudnienie - to błąd. Jeżeli natomiast wszystkie te osoby maja byc zatrudnieni na podstawie KP ale wyłacznie na pełen etat - to kryterium to jest co najmniej dziwne, pogmatwane i trudno weryfikowalne
Chyba się komuś komplikatory włączyły. Intencje zamwiającego nie do konca jasne. Jezeli zamawiający w podanym kryterium dopuszcza na wymienionych stanowiskach - tam gdzie powinna być umowa o prace (tynkarz, malarz) - inne formy zatrudnienie - to błąd. Jeżeli natomiast wszystkie te osoby maja byc zatrudnieni na podstawie KP ale wyłacznie na pełen etat - to kryterium to jest co najmniej dziwne, pogmatwane i trudno weryfikowalne
1
2018-03-07 06:32 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy