Forum

Powrót Usługi telekomunikacyjne poniżej 30 tys E, telefonia stacjonarna i kom. służbowe. Połączyć zamówienie? Wartość szacunkowa na 12 miesięcy czy 24 miesiące?

A.

Artur .....

0

Dzień dobry,
W tytule właściwie zawarłem dwa pytania, chciałem zapytać co myślicie.
Stoję przed szansą zrobienia czegoś świeżego w firmie. Zarówno umowa z operatorem od telefonii stacjonarnej jak i umowa na kilkanaście abonamentów komórkowych z innym operatorem biegną teraz na czas nieokreślony. Razem opłaty miesięczne to niecałe 800 zł. netto

Uważam, że rodzaj usługi, obecnie znane możliwości i oferta operatorów uprawnia mnie, jeżeli nie zobowiązuje do próby podpisania umowy z jednym operatorem zarówno na usługi tel. stacjonarne jak i kom. służbowe.
1) Czy jednak przeprowadzić dwa odrębne postępowania?
2) Jak liczyć wartość szacunkową takiej umowy zakładając, że będzie to umowa 24 miesięczna (z telefonami służbowymi) Na najbliższe 12 miesięcy, czy na pełny okres umowy 24 miesiące? (myślę, że pełny okres umowy, czyli 24m)
3) Wiem, że co operator to inny sposób dodawania telefonów do abonamentów. Jedni wliczają je jako raty, drudzy wystawiają odrębną fakturę za aparaty. Jak uwzględnić to w Formularzu oferty, by spróbować narzucić oferentom (ich przedstawicielom) by każdy z nich poprawnie wypełnił formularz oferty zapytania cenowego?
4) Czy pisać do tego SIWZ czy wszystkie wymogi spróbować zawrzeć w opisie przedmiotu zamówienia i warunkach umowy? Minimalne oczekiwania względem warunków umowy + minmalne wymagania względem parapetrów telefonu, w tym określenie daty produkcji (np. nie wcześniej niż 1 stycznia 2017)

Pozdrawiam
Artur
Dzień dobry, W tytule właściwie zawarłem dwa pytania, chciałem zapytać co myślicie. Stoję przed szansą zrobienia czegoś świeżego w firmie. Zarówno umowa z operatorem od telefonii stacjonarnej jak i umowa na kilkanaście abonamentów komórkowych z innym operatorem biegną teraz na czas nieokreślony. Razem opłaty miesięczne to niecałe 800 zł. netto Uważam, że rodzaj usługi, obecnie znane możliwości i oferta operatorów uprawnia mnie, jeżeli nie zobowiązuje do próby podpisania umowy z jednym operatorem zarówno na usługi tel. stacjonarne jak i kom. służbowe. 1) Czy jednak przeprowadzić dwa odrębne postępowania? 2) Jak liczyć wartość szacunkową takiej umowy zakładając, że będzie to umowa 24 miesięczna (z telefonami służbowymi) Na najbliższe 12 miesięcy, czy na pełny okres umowy 24 miesiące? (myślę, że pełny okres umowy, czyli 24m) 3) Wiem, że co operator to inny sposób dodawania telefonów do abonamentów. Jedni wliczają je jako raty, drudzy wystawiają odrębną fakturę za aparaty. Jak uwzględnić to w Formularzu oferty, by spróbować narzucić oferentom (ich przedstawicielom) by każdy z nich poprawnie wypełnił formularz oferty zapytania cenowego? 4) Czy pisać do tego SIWZ czy wszystkie wymogi spróbować zawrzeć w opisie przedmiotu zamówienia i warunkach umowy? Minimalne oczekiwania względem warunków umowy + minmalne wymagania względem parapetrów telefonu, w tym określenie daty produkcji (np. nie wcześniej niż 1 stycznia 2017) Pozdrawiam Artur
1
2018-03-09 15:08 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy