Forum

Powrót Przetarg na outsourcing/usługi Agencji Pracy Tymczasowej

M.

Malwina .....

10

Dzień dobry, proszę o pomoc w kwestii przetargu, w związku z tym, że jestem na początku drogi w zamówieniach publicznych, mam problem z tym postępowaniem.

Otóż, firma w której pracuje chce umożliwić zatrudnienie Ukraińcom, z uwagi na ich duży napływ do miasta, na stanowisku sortowacz odpadów segregowanych. Mam zatem wątpliwość, czy lepiej zrobić przetarg na świadczenie usług Agencji Pracy Tymczasowej i tym samym mieć możliwość bazowania na ustawie o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy, czy lepiej na świadczenie usług firm outsourcingowych, które zajmują się przepływem pracowników.

Ponadto, jakie będą najlepsze kryteria oceny ofert?
Pierwszy to oczywiście cena na poziomie 60%. Inne, może doświadczenie wykonawcy w realizacji usług podobnych do przedmiotu zamówienia?

Czy ktoś z Was miał do czynienia z czymś takim?
Nigdy nie miałam do czynienia z takim tematem, więc proszę o jakieś rady.

Pozdrawiam.
Dzień dobry, proszę o pomoc w kwestii przetargu, w związku z tym, że jestem na początku drogi w zamówieniach publicznych, mam problem z tym postępowaniem. Otóż, firma w której pracuje chce umożliwić zatrudnienie Ukraińcom, z uwagi na ich duży napływ do miasta, na stanowisku sortowacz odpadów segregowanych. Mam zatem wątpliwość, czy lepiej zrobić przetarg na świadczenie usług Agencji Pracy Tymczasowej i tym samym mieć możliwość bazowania na ustawie o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy, czy lepiej na świadczenie usług firm outsourcingowych, które zajmują się przepływem pracowników. Ponadto, jakie będą najlepsze kryteria oceny ofert? Pierwszy to oczywiście cena na poziomie 60%. Inne, może doświadczenie wykonawcy w realizacji usług podobnych do przedmiotu zamówienia? Czy ktoś z Was miał do czynienia z czymś takim? Nigdy nie miałam do czynienia z takim tematem, więc proszę o jakieś rady. Pozdrawiam.
1
2018-03-21 08:09 0

B.

Beata .....

Fachowiec 310

Zamawiający musi sam zadecydować czy to będzie PAT czy firma outsourcingowa. W tym zakresie są różne doświadczenia i niekoniecznie muszą jednoznacznie wskazywać, które rozwiązanie jest lepsze. Poszukałabym prowadzonych w ostatnim okresie postępowań - zakończony i skontaktowała się z DZP. Mogą mieć aktualne informacje i spostrzeżenia z realizacji umowy - to może być przydatne przy podjęciu decyzji.
Zamawiający musi sam zadecydować czy to będzie PAT czy firma outsourcingowa. W tym zakresie są różne doświadczenia i niekoniecznie muszą jednoznacznie wskazywać, które rozwiązanie jest lepsze. Poszukałabym prowadzonych w ostatnim okresie postępowań - zakończony i skontaktowała się z DZP. Mogą mieć aktualne informacje i spostrzeżenia z realizacji umowy - to może być przydatne przy podjęciu decyzji.
1
2018-03-22 09:45 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy