Forum

Powrót Warunki udziału w postępowaniu - ISO

B.

Beata .....

0

Szanowni Państwo,
Komórka merytoryczna koniecznie jako warunek udziału w postępowaniu chce wprowadzić:
- Posiadają certyfikat ISO 9001-2008 na usługi serwisowe dotyczące serwisu urządzeń drukujących
- Posiadają certyfikat ISO 20000 na zarządzania usługami IT.
W mojej ocenie jest to niedopuszczalne, ponieważ nie mieści się w katalogu wskazanym w zarządzeniu dot. rodzaju dokumentów jakich może żądać zamawiający od wykonawcy (…).
Czy kojarzą Państwo wyrok KIO, z którego wynikałoby że Zamawiający postawił podobny warunek.
Szanowni Państwo, Komórka merytoryczna koniecznie jako warunek udziału w postępowaniu chce wprowadzić: - Posiadają certyfikat ISO 9001-2008 na usługi serwisowe dotyczące serwisu urządzeń drukujących - Posiadają certyfikat ISO 20000 na zarządzania usługami IT. W mojej ocenie jest to niedopuszczalne, ponieważ nie mieści się w katalogu wskazanym w zarządzeniu dot. rodzaju dokumentów jakich może żądać zamawiający od wykonawcy (…). Czy kojarzą Państwo wyrok KIO, z którego wynikałoby że Zamawiający postawił podobny warunek.
1
2018-04-24 09:39 0

B.

Beata .....

Fachowiec 310

Sprawdź ten wyrok Sygn. akt KIO/UZP 66/07
nie pamiętam dokładnie sytuacji, ale dotyczyło ISO (tak mam zapisane)
jeszcze poszperam...
Sprawdź ten wyrok Sygn. akt KIO/UZP 66/07 nie pamiętam dokładnie sytuacji, ale dotyczyło ISO (tak mam zapisane) jeszcze poszperam...
1
2018-04-24 10:07 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy