Forum

Powrót Formularz ofertowy, wartość za realizację zamówienia - opcja

E.

Emilia .....

1

Witam,

W formularzu ofertowym muszę uzupełnić za jaką cenę oferujemy realizację zamówienia
1) całkowita wartość brutto, netto, podatek vat ( standard), natomiast dalej jest napisane: "
w tym:
a) wartość gwarantowana do wpisania kwota brutto, podatek vat, kwota netto
b) wartość opcji do wpisania tak samo kwota brutto, podatek vat, kwota netto
Pierwszy raz spotykam się z taka "opcją" . Proszę o pomoc i podpowiedź czy muszę wypełnić punkt b). W tej ofercie nie przewiduję już opcji niższej ceny i nie wiem czy przepisać te same kwoty które są w wartości gwarantowanej czy po prostu wszędzie wstawić myślnik jako brak opcji ?
Witam, W formularzu ofertowym muszę uzupełnić za jaką cenę oferujemy realizację zamówienia 1) całkowita wartość brutto, netto, podatek vat ( standard), natomiast dalej jest napisane: " w tym: a) wartość gwarantowana do wpisania kwota brutto, podatek vat, kwota netto b) wartość opcji do wpisania tak samo kwota brutto, podatek vat, kwota netto Pierwszy raz spotykam się z taka "opcją" . Proszę o pomoc i podpowiedź czy muszę wypełnić punkt b). W tej ofercie nie przewiduję już opcji niższej ceny i nie wiem czy przepisać te same kwoty które są w wartości gwarantowanej czy po prostu wszędzie wstawić myślnik jako brak opcji ?
1
2018-05-14 11:13 0

B.

Beata .....

Fachowiec 310

Domyślam się, że pod zapisem "wartość gwarantowana" - Zamawiający rozumie zamówienie podstawowe.
Jeżeli Zamawiający wymaga wypełnienia pkt a) - wartość gwarantowana (podstawowa) i pkt b)opcja to należy to wypełnić. Poza tym, bez wpisania wartości opcji oferta będzie niekompletna.
Myślę, że tutaj jest kwestia rozumienia co oznacza "opcja". Zamawiającemu prawdopodobnie chodzi o ilość X którą na pewno zamówi po cenie oferty i ilość Y (w opcji) którą może ale nie musi zamówić, ale też po cenie z oferty.
Domyślam się, że pod zapisem "wartość gwarantowana" - Zamawiający rozumie zamówienie podstawowe. Jeżeli Zamawiający wymaga wypełnienia pkt a) - wartość gwarantowana (podstawowa) i pkt b)opcja to należy to wypełnić. Poza tym, bez wpisania wartości opcji oferta będzie niekompletna. Myślę, że tutaj jest kwestia rozumienia co oznacza "opcja". Zamawiającemu prawdopodobnie chodzi o ilość X którą na pewno zamówi po cenie oferty i ilość Y (w opcji) którą może ale nie musi zamówić, ale też po cenie z oferty.
1
2018-05-14 11:33 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy