Forum

Powrót kto wystawia referencje

K.

Karolina .....

0

firma szkoleniowa biorąca udział w postępowaniu na potwierdzenie wykonanych usług złożyła referencje odręcznie wypisane przez uczniów biorących udział w kursie. Na druku referencji jest imię i nazwisko ucznia, data i miejsce wypisania referencji, podpis ucznia i jego opinia. Treść opinii typu : kurs ... bardzo fajny, nauczyłam się tego i tego, przyswoiłam dużo wiedzy teoretycznej i praktycznej , która przyda mi się w karierze zawodowej. Polecam firmę, polecam wykładowcę...."
Co z tym fantem zrobić? Czy referencje nie powinny być wystawione przez szkołę, która zawierała zapewne umowę z firma szkoleniową?
firma szkoleniowa biorąca udział w postępowaniu na potwierdzenie wykonanych usług złożyła referencje odręcznie wypisane przez uczniów biorących udział w kursie. Na druku referencji jest imię i nazwisko ucznia, data i miejsce wypisania referencji, podpis ucznia i jego opinia. Treść opinii typu : kurs ... bardzo fajny, nauczyłam się tego i tego, przyswoiłam dużo wiedzy teoretycznej i praktycznej , która przyda mi się w karierze zawodowej. Polecam firmę, polecam wykładowcę...." Co z tym fantem zrobić? Czy referencje nie powinny być wystawione przez szkołę, która zawierała zapewne umowę z firma szkoleniową?
1
2018-05-16 11:21 0

M.

Michał .....

0

Wykonawca ma obowiązek dostarczyć dowody na to że usługa była zrealizowana należycie. Rozporządzenie nie mówi kto ma wystawiać referencje.
Ale czy taka opinia potwierdza należyte wykonanie to wątpię. Z treści postu nie wynika, żeby w tych opiniach było to zawarte. Ciężko również stwierdzić czy są to opinie wszystkich uczestników danego kursu czy tylko wybranych oraz czy uczestnicy znali pełny zakres umowy.
Wykonawca ma obowiązek dostarczyć dowody na to że usługa była zrealizowana należycie. Rozporządzenie nie mówi kto ma wystawiać referencje. Ale czy taka opinia potwierdza należyte wykonanie to wątpię. Z treści postu nie wynika, żeby w tych opiniach było to zawarte. Ciężko również stwierdzić czy są to opinie wszystkich uczestników danego kursu czy tylko wybranych oraz czy uczestnicy znali pełny zakres umowy.
1
2018-05-16 11:35 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy