Forum

Powrót Umowa - konsorcjum

M.

Marzena .....

0

Pytanie może proste, ale gubię się :/ bo to pierwsza dla mnie umowa z konsorcjum ;)
Ofertę złożyło konsorcjum dwóch firm. Pełnomocnictwo udzielono Liderowi do "(...) reprezentowania wykonawcy, jak również każdej z w/w firmy z osobna. w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego pn. (...)". Rozumiem zatem, że jeżeli najkorzystniejsza okaże się ich oferta, to umowę w sprawie zamówienia podpisują obydwie firmy z konsorcjum??? Czy też może jeśli przedłożą mi umowę (lider i partner) regulującą ich współpracę w zakresie tego konkretnego zamówienia, w której będzie zapis że upoważnia się np. Lidera do podpisania umowy z Zamawiającym w sprawie zamówienia to może podpisać te umowę tylko z Liderem???
Pytanie może proste, ale gubię się :/ bo to pierwsza dla mnie umowa z konsorcjum ;) Ofertę złożyło konsorcjum dwóch firm. Pełnomocnictwo udzielono Liderowi do "(...) reprezentowania wykonawcy, jak również każdej z w/w firmy z osobna. w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego pn. (...)". Rozumiem zatem, że jeżeli najkorzystniejsza okaże się ich oferta, to umowę w sprawie zamówienia podpisują obydwie firmy z konsorcjum??? Czy też może jeśli przedłożą mi umowę (lider i partner) regulującą ich współpracę w zakresie tego konkretnego zamówienia, w której będzie zapis że upoważnia się np. Lidera do podpisania umowy z Zamawiającym w sprawie zamówienia to może podpisać te umowę tylko z Liderem???
0
2018-05-25 14:27 0

R.

Renata .....

24

umowę podpisuje pani z Wykonawcami wspólnie ubiegającymi się o udzielenie zamówienia (lub Konsorcjum jak ktos woli) - obydwaj członkowie tej grupy odpowiadają solidarnie więc obydwaj podpisują umowę. Jeśli Lider ma pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu wtedy osoba upoważniona z ramienia lidera podpisuje samodzielnie w imieniu konsorcjum.
umowę podpisuje pani z Wykonawcami wspólnie ubiegającymi się o udzielenie zamówienia (lub Konsorcjum jak ktos woli) - obydwaj członkowie tej grupy odpowiadają solidarnie więc obydwaj podpisują umowę. Jeśli Lider ma pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu wtedy osoba upoważniona z ramienia lidera podpisuje samodzielnie w imieniu konsorcjum.
0
2018-05-25 14:34 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy