Forum

Powrót Unieważnienie postępowania, a wezwanie do uzupełnienia dokumentów z 26 ust. 2

M.

Malwina .....

10

Witajcie, mam szybkie pytanie.

Otóż, mam przetarg nieograniczony, wpłynęła jedna oferta, która przewyższa kwotę jaką zamawiający chce przeznaczyć na zrealizowanie zamówienia. Jednak Kierownik nie może się zdecydować czy przyjąć tę ofertę i dopłacić, czy nie.

Czy dobrze zrobię jeżeli teraz wezwę ich do uzupełnienia dokumentów z art. 26 ust. 2, a później będę chciała jednak unieważnić to postępowanie?
Czy muszę już teraz się zdecydować na unieważnienie postępowania?
Witajcie, mam szybkie pytanie. Otóż, mam przetarg nieograniczony, wpłynęła jedna oferta, która przewyższa kwotę jaką zamawiający chce przeznaczyć na zrealizowanie zamówienia. Jednak Kierownik nie może się zdecydować czy przyjąć tę ofertę i dopłacić, czy nie. Czy dobrze zrobię jeżeli teraz wezwę ich do uzupełnienia dokumentów z art. 26 ust. 2, a później będę chciała jednak unieważnić to postępowanie? Czy muszę już teraz się zdecydować na unieważnienie postępowania?
0
2018-06-14 12:09 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

Przy jednej ofercie ja skłaniałbym się do tego aby od razu zdecydować czy dokładacie pieniądze czy też nie i unieważnić postępowanie,by niepotrzebnie nie narażać wykonawcę na koszty i wydłużać zbędnie postępowanie. Najpierw macie art. 26 ust. 2 ale zaraz może się okazać że musicie wezwać w trybie art. 26 ust. 3 lub 3a a tam jest dopisek o tym że nie wzywa się gdy konieczne jest unieważnienie postępowania.
Przy jednej ofercie ja skłaniałbym się do tego aby od razu zdecydować czy dokładacie pieniądze czy też nie i unieważnić postępowanie,by niepotrzebnie nie narażać wykonawcę na koszty i wydłużać zbędnie postępowanie. Najpierw macie art. 26 ust. 2 ale zaraz może się okazać że musicie wezwać w trybie art. 26 ust. 3 lub 3a a tam jest dopisek o tym że nie wzywa się gdy konieczne jest unieważnienie postępowania.
0
2018-06-14 12:23 2
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy