Forum

Powrót Szacowanie wartości zamówienia

EK

Ewelina Kołodziejska

3

Dzień dobry
Otrzymaliśmy dofinansowanie na adaptację budynku i zakup niezbędnego wyposażenia (wyposażenie kuchni, pomieszczeń itp.). Czy w takim wypadku należy:
1. Przeprowadzić jedno postępowanie z podziałem na:
- część 1 - adaptacja budynku
- część 2 - zakup wyposażenia
W takim przypadku sumuję wartości szacunkowe obu części i przeprowadzam jedno postępowanie w trybie przetargu nieograniczonego.

czy też

2. Adaptację i zakup wyposażenia traktuję jako odrębne postępowania i szacuję ich wartości oddzielnie. W takim przypadku dla adaptacji zobowiązana będę przeprowadzić przetarg nieograniczony. Dla wyposażenia zastosowana zostanie obowiązująca u mnie procedura dla zamówień poniżej 30.000 euro.

Z góry dziękuję za odpowiedź.
Dzień dobry Otrzymaliśmy dofinansowanie na adaptację budynku i zakup niezbędnego wyposażenia (wyposażenie kuchni, pomieszczeń itp.). Czy w takim wypadku należy: 1. Przeprowadzić jedno postępowanie z podziałem na: - część 1 - adaptacja budynku - część 2 - zakup wyposażenia W takim przypadku sumuję wartości szacunkowe obu części i przeprowadzam jedno postępowanie w trybie przetargu nieograniczonego. czy też 2. Adaptację i zakup wyposażenia traktuję jako odrębne postępowania i szacuję ich wartości oddzielnie. W takim przypadku dla adaptacji zobowiązana będę przeprowadzić przetarg nieograniczony. Dla wyposażenia zastosowana zostanie obowiązująca u mnie procedura dla zamówień poniżej 30.000 euro. Z góry dziękuję za odpowiedź.
0
2018-06-26 20:20 0

B.

Beata .....

Fachowiec 310

To zależy od opisu w projekcie. Z reguły RB i dostawy szacujemy osobno, ale są projekty, w których RB łączy się wraz z przygotowaniem i montażem wyposażenia. Szczególnie, jeżeli wyposażenie łączy się z adaptacją, przygotowaniem pod wymiar.
Sprawdziłabym zapisy w projekcie.
To zależy od opisu w projekcie. Z reguły RB i dostawy szacujemy osobno, ale są projekty, w których RB łączy się wraz z przygotowaniem i montażem wyposażenia. Szczególnie, jeżeli wyposażenie łączy się z adaptacją, przygotowaniem pod wymiar. Sprawdziłabym zapisy w projekcie.
0
2018-06-26 20:41 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy