Forum

Powrót Usługi szkoleniowe - Dokumenty na potwierdzenie dośwodczenia

K.

Kamila .....

2

Witam!
Przygotowuję się do przetargu nieograniczonego (nie mogę w społecznych) na usługi szkoleniowe. Jako jedno z kryteriów ofert stosujemy doświadczenie trenera określone w godzinach. Czy mogę żądać dokumentów potwierdzających ilość godzin przeprowadzonych szkoleń (doświadczenie), czy to jest żądanie nadmierne? Obawiam się, że w samym Wykazie Doświadczenia Wykonawcy będą wpisywać nadmiernie godziny dla uzyskania jak największej liczny punktów. Jakie mogę jeszcze zastosować tu kryteria wyboru ofert?
Witam! Przygotowuję się do przetargu nieograniczonego (nie mogę w społecznych) na usługi szkoleniowe. Jako jedno z kryteriów ofert stosujemy doświadczenie trenera określone w godzinach. Czy mogę żądać dokumentów potwierdzających ilość godzin przeprowadzonych szkoleń (doświadczenie), czy to jest żądanie nadmierne? Obawiam się, że w samym Wykazie Doświadczenia Wykonawcy będą wpisywać nadmiernie godziny dla uzyskania jak największej liczny punktów. Jakie mogę jeszcze zastosować tu kryteria wyboru ofert?
0
2018-07-24 11:59 0

B.

Beata .....

Fachowiec 310

Zawsze można żądać dokumenty na potwierdzenie kryterium - mogą być referencje czy inny dokument potwierdzający przeprowadzenie szkoleń na X godz.
Przy szkoleniach nie ma uniwersalnych kryteriów. Zawsze analizujemy przedmiot, potencjalnych wykonawców, wymagane warunki udziału i do tego dobieramy kryterium.
Zawsze można żądać dokumenty na potwierdzenie kryterium - mogą być referencje czy inny dokument potwierdzający przeprowadzenie szkoleń na X godz. Przy szkoleniach nie ma uniwersalnych kryteriów. Zawsze analizujemy przedmiot, potencjalnych wykonawców, wymagane warunki udziału i do tego dobieramy kryterium.
0
2018-07-24 12:27 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy