Forum

Powrót Wykaz robót budowlanych

M.

Malwina .....

10

Cześć, proszę o pomoc w temacie wykazu robót budowlanych.
Jako Zamawiający wymagaliśmy złożenia wykazu robót polegających na budowie, rozbudowie lub przebudowie budynku o powierzchni rozbudowy min. 40m2. Wykonawca złożył oświadczenie i referencje, ale ani z jednego, ani z drugiego dokumentu nie wynika, że rozbudowała była o powierzchni min. 40m2. W związku z tym dwa pytania:
- czy takie oświadczenie wraz z referencjami można przyjąć?
- czy wezwać Wykonawce do wyjaśnień, czy rozbudowa miała min. 40m2?
Poza tym robota budowlana, którą wskazuje Wykonawca była wykonywana w postępowaniu przetargowym, znalazłam ten przetarg, i jeżeli tam będzie wskazane, że powierzchnia rozbudowy miała min. 40m2 mogę to przyjąć jako domniemanie, czy i tak muszę wezwać do wyjaśnień?
Cześć, proszę o pomoc w temacie wykazu robót budowlanych. Jako Zamawiający wymagaliśmy złożenia wykazu robót polegających na budowie, rozbudowie lub przebudowie budynku o powierzchni rozbudowy min. 40m2. Wykonawca złożył oświadczenie i referencje, ale ani z jednego, ani z drugiego dokumentu nie wynika, że rozbudowała była o powierzchni min. 40m2. W związku z tym dwa pytania: - czy takie oświadczenie wraz z referencjami można przyjąć? - czy wezwać Wykonawce do wyjaśnień, czy rozbudowa miała min. 40m2? Poza tym robota budowlana, którą wskazuje Wykonawca była wykonywana w postępowaniu przetargowym, znalazłam ten przetarg, i jeżeli tam będzie wskazane, że powierzchnia rozbudowy miała min. 40m2 mogę to przyjąć jako domniemanie, czy i tak muszę wezwać do wyjaśnień?
0
2018-08-30 07:41 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

Ja bym wezwał w trybie art. 26 ust. 3 do uzupełnienia. To ma być potwierdzenie spełnienia warunku i z dokumentów musi jasno wynikać.
Ja bym wezwał w trybie art. 26 ust. 3 do uzupełnienia. To ma być potwierdzenie spełnienia warunku i z dokumentów musi jasno wynikać.
0
2018-08-30 07:46 2
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy