Forum

Powrót Dodawania części w trakcie postępowania (podział jednej części na dwie)

A.

Artur .....

2

Witam, w przetargu nieograniczonym ponizej progow ue otrzymaliśmy prośbę o wydzielenie kilku pozycji z jednej części i utworzenie z nich nowej części.
Czy można tak zrobic?
Co z wartością szacunkowa części z której wydzielamy pozycje i wartością nowej części?
Spotkałem sie w sieci ze jest problem z nowymi częściami jesli chodzi o TED (postepowania unijne)

Pozdrawiam
Witam, w przetargu nieograniczonym ponizej progow ue otrzymaliśmy prośbę o wydzielenie kilku pozycji z jednej części i utworzenie z nich nowej części. Czy można tak zrobic? Co z wartością szacunkowa części z której wydzielamy pozycje i wartością nowej części? Spotkałem sie w sieci ze jest problem z nowymi częściami jesli chodzi o TED (postepowania unijne) Pozdrawiam
0
2018-09-14 09:00 0

E.

Ewa .....

Fachowiec 512

Organizacja postepowania to domena zamawiającego i to on powinien rozstrzygać jaki ma byc jego przebieg - myślę o podziale na części, dopuszczenie składania ofert częściowych lub zrobienie jednego postępowania. Taka zmiana jak podział pierwotnego zamówienia na częsci - nie powinna być następstwem sugestii lub oczekiwań jednego z wykonawców bo tak mu odpowiada, ale ewentualnych potrzeb zamawiającego wynikających z obiektywnych przesłanek. Wartość zamówienia jednego czy kliku podzielonych na części czy tez z mozliwościa składania ofert jest taka sama
Organizacja postepowania to domena zamawiającego i to on powinien rozstrzygać jaki ma byc jego przebieg - myślę o podziale na części, dopuszczenie składania ofert częściowych lub zrobienie jednego postępowania. Taka zmiana jak podział pierwotnego zamówienia na częsci - nie powinna być następstwem sugestii lub oczekiwań jednego z wykonawców bo tak mu odpowiada, ale ewentualnych potrzeb zamawiającego wynikających z obiektywnych przesłanek. Wartość zamówienia jednego czy kliku podzielonych na części czy tez z mozliwościa składania ofert jest taka sama
0
2018-09-14 09:29 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy