Forum

Powrót Poświadczanie za zgodność z oryginałem

K.

Katarzyna .....

0

Temat wałkowany wielokrotnie, ale muszę zadać to pytanie:
jeżeli dokument jest zszyty i ma 3 strony (2 kartki) w tym pierwsza kartka jest obustronnie zadrukowana i 3 strona to oddzielna kartka – potwierdzona za zgodność jest pierwsza strona i trzecia a druga nie to czy muszę wzywać do potwierdzenia za zgodność (do uzupełnienia dokumentu?) w SIWZ nie mam oznaczone jak ma wyglądać potwierdzanie za zgodność. Jak ogólnie ma wyglądać dokument potwierdzony za zgodność z oryginałem wg Pzp? Jeżeli na każdej stronie ma być "poświadczenie za zgodność" to skąd to wynika, czy wezwanie Wykonawcy w takiej sytuacji nie będzie niezgodne z pzp, bo po prawdzie mam na końcu dokumentu poświadczenie za zgodność?
Temat wałkowany wielokrotnie, ale muszę zadać to pytanie: jeżeli dokument jest zszyty i ma 3 strony (2 kartki) w tym pierwsza kartka jest obustronnie zadrukowana i 3 strona to oddzielna kartka – potwierdzona za zgodność jest pierwsza strona i trzecia a druga nie to czy muszę wzywać do potwierdzenia za zgodność (do uzupełnienia dokumentu?) w SIWZ nie mam oznaczone jak ma wyglądać potwierdzanie za zgodność. Jak ogólnie ma wyglądać dokument potwierdzony za zgodność z oryginałem wg Pzp? Jeżeli na każdej stronie ma być "poświadczenie za zgodność" to skąd to wynika, czy wezwanie Wykonawcy w takiej sytuacji nie będzie niezgodne z pzp, bo po prawdzie mam na końcu dokumentu poświadczenie za zgodność?
0
2018-09-18 10:45 0

B.

Beata .....

Fachowiec 310

Za zgodność potwierdzamy całą treść dokumentu - wobec tego, niezależnie czy drukowane dwustronnie czy jednostronnie, każda strona z treścią powinna być poświadczona za zgodność z oryginałem.
Czasami zdarza się, że jest pieczęć na pierwszej stronie kompletu dokumentów z potwierdzeniem zgodności str X - Y, ale w przetargach to rzadkość.
Domyślam się, że w przypadku opisanym, Wykonawca podpisując zszyty dokument przegapił 2-stronę.
Za zgodność potwierdzamy całą treść dokumentu - wobec tego, niezależnie czy drukowane dwustronnie czy jednostronnie, każda strona z treścią powinna być poświadczona za zgodność z oryginałem. Czasami zdarza się, że jest pieczęć na pierwszej stronie kompletu dokumentów z potwierdzeniem zgodności str X - Y, ale w przetargach to rzadkość. Domyślam się, że w przypadku opisanym, Wykonawca podpisując zszyty dokument przegapił 2-stronę.
0
2018-09-18 11:11 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy