Forum

Powrót Negocjacje bez ogłoszenia

J.

Joanna .....

58

Czy po unieważnionym z uwagi na brak ofert krajowym przetargu nieograniczonym na rb, mogę zrobić negocjacje bez ogłoszenia? Czy wtedy najpierw wzywam na negocjacje a dopiero po odbyciu kilku spotkań z zaproszonymi wykonawcami daję Im specyfikację i wyznaczam wszystkim termin na złożenie oferty? A co mam zrobić jak nikt się nie zgłosi na negocjacje?
Czy po unieważnionym z uwagi na brak ofert krajowym przetargu nieograniczonym na rb, mogę zrobić negocjacje bez ogłoszenia? Czy wtedy najpierw wzywam na negocjacje a dopiero po odbyciu kilku spotkań z zaproszonymi wykonawcami daję Im specyfikację i wyznaczam wszystkim termin na złożenie oferty? A co mam zrobić jak nikt się nie zgłosi na negocjacje?
0
2018-10-10 12:54 0

B.

Beata .....

Fachowiec 310

Można zastosować ten tryb.
Procedurę i zakres zaproszenia jest wskazany w art 63 ustawy.
Jak w postępowaniu jest problem z ofertami, to przed wszczęciem procedury zrobiłabym rozeznanie rynku - czy są podmiotu zainteresowane i mogące/mające odpowiedni potencjał do realizacji zamówienia. Tylko do tak sprawdzonych należałoby kierować zaproszenie. Inaczej będzie powtórka z PN tylko z większym zamieszaniem.
Można zastosować ten tryb. Procedurę i zakres zaproszenia jest wskazany w art 63 ustawy. Jak w postępowaniu jest problem z ofertami, to przed wszczęciem procedury zrobiłabym rozeznanie rynku - czy są podmiotu zainteresowane i mogące/mające odpowiedni potencjał do realizacji zamówienia. Tylko do tak sprawdzonych należałoby kierować zaproszenie. Inaczej będzie powtórka z PN tylko z większym zamieszaniem.
0
2018-10-10 13:01 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy