Forum

Powrót ePUAP

A.

Agnieszka .....

1

przy elektronizacji chcemy korzystać z portalu udostępnionego przez UZP
i tu sie okazało że trzeba mieć poza hasłem do BZP konto na ePUAP
problem u nas polaga na tym że ani nasza jednostka ani inne dla których postępowania robimy nie ma takiego konta
czy ktoś już z Was może przechodził zakładanie?
czy wygląda to tak że:
konto zakłada osoba mająca uprawnienia do reprezentowania? tam po zalogowaniu i weryfikacji użytkownik może również założyć podmiot dla instytucji publicznej
następnie osoba która zakładała konto przekazuje informacje o adresie wszystkim pracownikom działu przetargów , aby te osoby przy publikacji ogłoszeń gdzieś te adresy mailowe publikowały?
i dodatkowo podaje wszystkim pracownikom swój login i hasło do konta żeby pracownicy mogli sprawdzać na bieżąco czy wpływają pytania i ewentualnie ściągać oferty?
może ja coś pomyliłam albo źle rozumuję ale jakoś naszych prezesów nie widzę rozdających takie dane

czy może ktoś ten ePUAP i ESP przerabiał?
przy elektronizacji chcemy korzystać z portalu udostępnionego przez UZP i tu sie okazało że trzeba mieć poza hasłem do BZP konto na ePUAP problem u nas polaga na tym że ani nasza jednostka ani inne dla których postępowania robimy nie ma takiego konta czy ktoś już z Was może przechodził zakładanie? czy wygląda to tak że: konto zakłada osoba mająca uprawnienia do reprezentowania? tam po zalogowaniu i weryfikacji użytkownik może również założyć podmiot dla instytucji publicznej następnie osoba która zakładała konto przekazuje informacje o adresie wszystkim pracownikom działu przetargów , aby te osoby przy publikacji ogłoszeń gdzieś te adresy mailowe publikowały? i dodatkowo podaje wszystkim pracownikom swój login i hasło do konta żeby pracownicy mogli sprawdzać na bieżąco czy wpływają pytania i ewentualnie ściągać oferty? może ja coś pomyliłam albo źle rozumuję ale jakoś naszych prezesów nie widzę rozdających takie dane czy może ktoś ten ePUAP i ESP przerabiał?
0
2018-10-15 13:38 1

B.

Beata .....

Fachowiec 310

Nie muszą publikować adresu ePUAP, jeżeli Wykonawca posiada profil zaufany ze skrzynką nadawczo-odbiorczą.
Mini Portal ma info o adresach Zamawiających. Jeżeli Zamawiający posiada odpowiedni profil to automatycznie, podczas składania oferty i wybrania nazwy Zamawiajacego - postępowania, automatycznie pokaże się w kolejnym okienku nazwa skrzynki ePUAP Zamawiającego, na którą oferta będzie wysłana.
To udostępnianie konta itp proponuję przedyskutować z Dyrektorem, bo może nie być możliwe przekazanie dostępu wielu osobom.
Od strony przetargów to raczej nikt nie przerabiał nowej formy.
Nie muszą publikować adresu ePUAP, jeżeli Wykonawca posiada profil zaufany ze skrzynką nadawczo-odbiorczą. Mini Portal ma info o adresach Zamawiających. Jeżeli Zamawiający posiada odpowiedni profil to automatycznie, podczas składania oferty i wybrania nazwy Zamawiajacego - postępowania, automatycznie pokaże się w kolejnym okienku nazwa skrzynki ePUAP Zamawiającego, na którą oferta będzie wysłana. To udostępnianie konta itp proponuję przedyskutować z Dyrektorem, bo może nie być możliwe przekazanie dostępu wielu osobom. Od strony przetargów to raczej nikt nie przerabiał nowej formy.
0
2018-10-18 10:40 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy