Forum

Powrót błąd w formularzu asortymentowo-cenowym

M.

Małgorzata .....

4

Dzień dobry,

wypełniając formularz asortymentowo-cenowy w przetargu na materiały opatrunkowe należało podać nr katalogowe produktów. Omyłkowo wpisałam numery katalogowe w odwrotnej kolejności ( pozycja nr 1 ma dopisany nr katalogowy pozycji nr 2 i odwrotnie). Właśnie otrzymałam wezwanie do złożenia dokumentów potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu, między innymi należy złożyć karty katalogowe oferowanych produktów wraz z dopisaniem numerów katalogowych. I właśnie przygotowując te dokumenty zauważyłam, że podane przeze mnie wcześniej numery mają złą kolejność. Proszę o pomoc, co teraz? W postępowaniu muszę także okazać się próbkami tego asortymentu, także mój błąd tak czy siak wyjdzie na jaw. Czy jeżeli okaże się , że próbki oraz dosłane przeze mnie dokumenty mają inne nr katalogowe niż te wcześniej podane zostanę odrzucona z przetargu? Nasza oferta jest w tym pakiecie najkorzystniejsza...
Dzień dobry, wypełniając formularz asortymentowo-cenowy w przetargu na materiały opatrunkowe należało podać nr katalogowe produktów. Omyłkowo wpisałam numery katalogowe w odwrotnej kolejności ( pozycja nr 1 ma dopisany nr katalogowy pozycji nr 2 i odwrotnie). Właśnie otrzymałam wezwanie do złożenia dokumentów potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu, między innymi należy złożyć karty katalogowe oferowanych produktów wraz z dopisaniem numerów katalogowych. I właśnie przygotowując te dokumenty zauważyłam, że podane przeze mnie wcześniej numery mają złą kolejność. Proszę o pomoc, co teraz? W postępowaniu muszę także okazać się próbkami tego asortymentu, także mój błąd tak czy siak wyjdzie na jaw. Czy jeżeli okaże się , że próbki oraz dosłane przeze mnie dokumenty mają inne nr katalogowe niż te wcześniej podane zostanę odrzucona z przetargu? Nasza oferta jest w tym pakiecie najkorzystniejsza...
0
2018-10-19 12:54 0

B.

Beata .....

Fachowiec 310

Może być problem.
Rozumiem, że np. dla pozycji 1 wpisano 456 zamiast 890; dla pozycji 2 wpisano 890 zamiast 456.
Problemem jest fakt, że FC jest tak jak FO oświadczeniem woli wykonawcy, złożonym na dzień składania ofert. Co prawda podlega wyjaśnieniu - ale nie może prowadzić do zmiany treści oferty. Natomiast, jest nieuzupełnianym dokumentem.
Trudno przewidzieć jak zachowa się Zamawiający - z tym bywa różnie. Skoro wezwano do złożenia dokumentów i próbek to proszę złożyć. Zobaczymy jak zachowa się Zamawiający.
Może być problem. Rozumiem, że np. dla pozycji 1 wpisano 456 zamiast 890; dla pozycji 2 wpisano 890 zamiast 456. Problemem jest fakt, że FC jest tak jak FO oświadczeniem woli wykonawcy, złożonym na dzień składania ofert. Co prawda podlega wyjaśnieniu - ale nie może prowadzić do zmiany treści oferty. Natomiast, jest nieuzupełnianym dokumentem. Trudno przewidzieć jak zachowa się Zamawiający - z tym bywa różnie. Skoro wezwano do złożenia dokumentów i próbek to proszę złożyć. Zobaczymy jak zachowa się Zamawiający.
0
2018-10-19 13:38 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy