Forum

Powrót Uzupełnianie dokumentów przez Wykonawcę w zamówieniu z wolnej ręki.

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

Wiem że jest luka i niespójność w ustawie PZP dot. dokumentów z wolnej ręki, ale mam pytanie, jeśli państwo w zaproszeniu do negocjacji wpisujecie termin na złożenie dokumentów przez Wykonawcę to jeśli on ich nie złoży to wzywacie go w trybie art. 26 ust. 1/2 czy art. 26 ust. 3? Art. 68 ust. 2 stanowi że dokumenty wykonawca składa najpóźniej wraz z zawarciem umowy.
Wiem że jest luka i niespójność w ustawie PZP dot. dokumentów z wolnej ręki, ale mam pytanie, jeśli państwo w zaproszeniu do negocjacji wpisujecie termin na złożenie dokumentów przez Wykonawcę to jeśli on ich nie złoży to wzywacie go w trybie art. 26 ust. 1/2 czy art. 26 ust. 3? Art. 68 ust. 2 stanowi że dokumenty wykonawca składa najpóźniej wraz z zawarciem umowy.
0
2018-10-22 15:02 0

B.

Beata .....

Fachowiec 310

WR powinna być procedurą szybką :) Wzywamy do uzupełnienia jak w złożonych dokumentach jakiegoś oświadczenia czy dokumentu brakuje lub jest niekompletny, z błędami itp.
Natomiast, jeżeli Wykonawca milczy - nie składa dokumentów to raczej staramy się upewnić czy Wykonawca zainteresowany jest podpisaniem umowy czy już nie - dlatego nic nam nie składa. Niestety, nam też zdarzają się takie przypadki.
WR powinna być procedurą szybką :) Wzywamy do uzupełnienia jak w złożonych dokumentach jakiegoś oświadczenia czy dokumentu brakuje lub jest niekompletny, z błędami itp. Natomiast, jeżeli Wykonawca milczy - nie składa dokumentów to raczej staramy się upewnić czy Wykonawca zainteresowany jest podpisaniem umowy czy już nie - dlatego nic nam nie składa. Niestety, nam też zdarzają się takie przypadki.
0
2018-10-22 19:19 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy