Forum

Powrót Czy mogę unieważnic postepowanie?

B.

Beata .....

0

Drodzy państwo,

mam taką zagwozdkę - w budżecie na 2018 r. zostało sporo pieniędzy i chciałabym je wykorzystać na zakupy z którymi nie wyrobiłam się w ciągu roku. Jednak pieniądze na określony cel mam tylko w 2018 r. Czy mogę wszcząć postępowanie ale jeśli się nie wyrobię z procedura w 2018 r. to je unieważnić np. ze względu na brak środków w 2019 r.?
Drodzy państwo, mam taką zagwozdkę - w budżecie na 2018 r. zostało sporo pieniędzy i chciałabym je wykorzystać na zakupy z którymi nie wyrobiłam się w ciągu roku. Jednak pieniądze na określony cel mam tylko w 2018 r. Czy mogę wszcząć postępowanie ale jeśli się nie wyrobię z procedura w 2018 r. to je unieważnić np. ze względu na brak środków w 2019 r.?
0
2018-10-31 09:04 0

P.

Piotr .....

Fachowiec 512

Środki co do zasady muszą być zabezpieczone na moment wszczęcia postępowania. Przesłanka z art. 93 ust. 1a nie obejmuje sytuacji opisanej w pytaniu.

I pamiętać, że chęć wydania środków/rozliczenia dotacji w określonym terminie nie jest ani powodem skrócenia terminu składania ofert, ani wyboru trybu niekonkurencyjnego.
Środki co do zasady muszą być zabezpieczone na moment wszczęcia postępowania. Przesłanka z art. 93 ust. 1a nie obejmuje sytuacji opisanej w pytaniu. I pamiętać, że chęć wydania środków/rozliczenia dotacji w określonym terminie nie jest ani powodem skrócenia terminu składania ofert, ani wyboru trybu niekonkurencyjnego.
0
2018-10-31 10:33 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy