Forum


Powrót Dostawy artykułów spożywczych (żywności) a wartość szacunkowa

D.

Dagmara .....

1

jak prawidłowo określić wartość szacunkową zamówienia na dostawę różnych artykułów spożywczych, postępowanie dotyczy pieczywa, wypieków cukierniczych, mięsa i wędlin, warzyw świeżych i mrożonych, nabiału, przypraw, bakalii; postępowanie jest podzielone na części, zastanawiam się jednak czy należy sumować wartość wszystkich części czy jednak zamówienie każdego asortymentu należy traktować oddzielnie; jest tyle różnych opinii na ten temat, że trudno się w tym odnaleźć;
jak prawidłowo określić wartość szacunkową zamówienia na dostawę różnych artykułów spożywczych, postępowanie dotyczy pieczywa, wypieków cukierniczych, mięsa i wędlin, warzyw świeżych i mrożonych, nabiału, przypraw, bakalii; postępowanie jest podzielone na części, zastanawiam się jednak czy należy sumować wartość wszystkich części czy jednak zamówienie każdego asortymentu należy traktować oddzielnie; jest tyle różnych opinii na ten temat, że trudno się w tym odnaleźć;
0
2018-11-14 10:23 0

B.

Beata .....

Fachowiec 310

A tutaj, kolejny raz, są różne szkoły.
Zamawiający szacują łącznie i prowadzą postępowanie wg całkowitej wartości z podziałem na części lub szacują dla grupy towarów wg podstawowej dostawy np. oddzielają pieczywo od mięsa/wędlin, czyli wg tradycyjnego sklepu (nie marketu) - wówczas prowadzą postępowania odpowiednio do szacunkowej wartości dla danej grupy produktu.
A tutaj, kolejny raz, są różne szkoły. Zamawiający szacują łącznie i prowadzą postępowanie wg całkowitej wartości z podziałem na części lub szacują dla grupy towarów wg podstawowej dostawy np. oddzielają pieczywo od mięsa/wędlin, czyli wg tradycyjnego sklepu (nie marketu) - wówczas prowadzą postępowania odpowiednio do szacunkowej wartości dla danej grupy produktu.
0
2018-11-14 10:33 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy