Forum

Powrót odpowiedzi na pytania do SIWZ

M.

Magdalena .....

0

Czy w przypadku przedłużenia terminu składania ofert wydłuża się czas na udzielenie wyjaśnień treści SIWZ a dokładnie czy mogę ogłosić najpierw przesunięcie terminu składania ofert i tym samym wydłuży mi się czas na udzielenie odpowiedzi? Przetarg poniżej progów.
Czy w przypadku przedłużenia terminu składania ofert wydłuża się czas na udzielenie wyjaśnień treści SIWZ a dokładnie czy mogę ogłosić najpierw przesunięcie terminu składania ofert i tym samym wydłuży mi się czas na udzielenie odpowiedzi? Przetarg poniżej progów.
0
2018-11-27 09:28 0

B.

Beata .....

Fachowiec 310

Wydłużenie terminu składania ofert nie wpływa na wydłużenie terminu na zadawanie pytań.
Zdarza się, że odpowiedzi na pytania przysparzają Zamawiającemu sporo problemu i potrzebuje więcej czasu na udzielenie odpowiedzi - w takim przypadku wcześniej wydłuża termin na składanie ofert, tym samym dając, również sobie, czas na przygotowanie odpowiedzi, modyfikację dokumentów.
Wydłużenie terminu składania ofert nie wpływa na wydłużenie terminu na zadawanie pytań. Zdarza się, że odpowiedzi na pytania przysparzają Zamawiającemu sporo problemu i potrzebuje więcej czasu na udzielenie odpowiedzi - w takim przypadku wcześniej wydłuża termin na składanie ofert, tym samym dając, również sobie, czas na przygotowanie odpowiedzi, modyfikację dokumentów.
0
2018-11-27 09:44 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy