Forum

Powrót Błędne odczytanie cen

M.

Malwina .....

10

Witam,
proszę o pomoc. Popełniłam błąd. Prowadziłam postępowanie w procedurze do 30 tys. euro. Gdy wpłynęły oferty błędnie uznałam, że kwoty brutto to kwoty netto i unieważniłam postępowanie tworząc przetarg nieograniczony, wskazując, że kwoty przewyższają próg 30 tys. euro. Teraz okazało się, że były to kwoty brutto, czyli nie przekraczały tego progu. Dzisiaj jest otwarcie postępowania przetargowego. Co w momencie, gdy ktoś zarzuci mi, że naraziłam Spółkę na wydanie większej kwoty pieniędzy? A jeżeli kwoty będą poniżej progu - normalnie mogę wybrać ofertę i podpisać umowę?
Jedyny plus jest taki, że poniżej progu wpłynęły 3 oferty a w przetargu wpłynęły 4.
Bardzo proszę o pomoc, jestem przerażona.
Witam, proszę o pomoc. Popełniłam błąd. Prowadziłam postępowanie w procedurze do 30 tys. euro. Gdy wpłynęły oferty błędnie uznałam, że kwoty brutto to kwoty netto i unieważniłam postępowanie tworząc przetarg nieograniczony, wskazując, że kwoty przewyższają próg 30 tys. euro. Teraz okazało się, że były to kwoty brutto, czyli nie przekraczały tego progu. Dzisiaj jest otwarcie postępowania przetargowego. Co w momencie, gdy ktoś zarzuci mi, że naraziłam Spółkę na wydanie większej kwoty pieniędzy? A jeżeli kwoty będą poniżej progu - normalnie mogę wybrać ofertę i podpisać umowę? Jedyny plus jest taki, że poniżej progu wpłynęły 3 oferty a w przetargu wpłynęły 4. Bardzo proszę o pomoc, jestem przerażona.
0
2018-11-28 09:26 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

Pozostaje mieć nadzieję że oferty w przetargu będą w cenie niższej lub podobnej cenom oferowanym w zapytaniu ofertowym do 30000 euro.
Pozostaje mieć nadzieję że oferty w przetargu będą w cenie niższej lub podobnej cenom oferowanym w zapytaniu ofertowym do 30000 euro.
0
2018-11-28 09:49 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy