Forum

Powrót Wezwanie rażąca cena

M.

Małgorzata .....

0

Witam serdecznie mam problem mam przetarg nieograniczony
7 wykonawców jedna najkorzystniejsza rażąca cena Wezwałam wykonawcę i przedstawił mi kosztorys w którym to nie ma rzeczy które były elementem zapytania i jakie doprecyzowało do przedmiotu zamówienia. I teraz nie wiem czy wezwać go jeszcze raz czy porostu odrzucić? czy jeżeli ponownie wezwać do wyjaśnień według poszczególnych pytań które były zadawane przed terminem składania ofert to na podstawie art 26 ust 3? Mam dylemat dziękuję za pomoc z góry
Witam serdecznie mam problem mam przetarg nieograniczony 7 wykonawców jedna najkorzystniejsza rażąca cena Wezwałam wykonawcę i przedstawił mi kosztorys w którym to nie ma rzeczy które były elementem zapytania i jakie doprecyzowało do przedmiotu zamówienia. I teraz nie wiem czy wezwać go jeszcze raz czy porostu odrzucić? czy jeżeli ponownie wezwać do wyjaśnień według poszczególnych pytań które były zadawane przed terminem składania ofert to na podstawie art 26 ust 3? Mam dylemat dziękuję za pomoc z góry
0
2018-12-24 09:28 0

E.

Ewa .....

Fachowiec 512

Wezwanie o RNC przeprowadze sie raz, chyba że jest obiektywna potrzeba doprecyzowania wczesniejszych wyjaśnień w zakresie spraw które nie stanowiły pierwotnych pytań. Natomiast jesli wyjąśnienia są malo rzeczowe i zbyt ogólne lub nie odnoszą sie do przedmiotu zamówienia i zamawiający dalej został przekonany że nie występuje RNC oferte należy odrzucić.
Wezwanie o RNC przeprowadze sie raz, chyba że jest obiektywna potrzeba doprecyzowania wczesniejszych wyjaśnień w zakresie spraw które nie stanowiły pierwotnych pytań. Natomiast jesli wyjąśnienia są malo rzeczowe i zbyt ogólne lub nie odnoszą sie do przedmiotu zamówienia i zamawiający dalej został przekonany że nie występuje RNC oferte należy odrzucić.
0
2018-12-24 09:56 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy