Forum

Powrót uchylenie się od podpisania umowy

M.

Malwina .....

2

wykonawca nie pojawił się w wyznaczonym terminie w celu podpisania umowy. zgodnie z art. 94 ust. 3 mogę wybrać kolejnego ale czy zawiadamiam o tym wszyskich wykonawców? czy mam wyslać do nich informacje o tym, że
-wykonawca uchyla się
-wybiera się kolejnego (i tu nowa punktacja)
A co z tym, który się uchyla? Wykluczam? Odrzucam?
wykonawca nie pojawił się w wyznaczonym terminie w celu podpisania umowy. zgodnie z art. 94 ust. 3 mogę wybrać kolejnego ale czy zawiadamiam o tym wszyskich wykonawców? czy mam wyslać do nich informacje o tym, że -wykonawca uchyla się -wybiera się kolejnego (i tu nowa punktacja) A co z tym, który się uchyla? Wykluczam? Odrzucam?
1
2016-09-12 10:18 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

To że się nie pojawił w wyznaczonym terminie to jeszcze nie znaczy że się uchyla. W przypadku uchylania się wykonawcy od podpisania umowy nie badamy i nie przeprowadzamy ponownej oceny ofert, tylko możemy zawrzeć umowę z kolejnym. Wykonawcę który uchyla się od zawarcia umowy nie wyklucza się i nie odrzuca oferty, bo w katalogu ustawowym nie ma takiej przesłanki.
To że się nie pojawił w wyznaczonym terminie to jeszcze nie znaczy że się uchyla. W przypadku uchylania się wykonawcy od podpisania umowy nie badamy i nie przeprowadzamy ponownej oceny ofert, tylko możemy zawrzeć umowę z kolejnym. Wykonawcę który uchyla się od zawarcia umowy nie wyklucza się i nie odrzuca oferty, bo w katalogu ustawowym nie ma takiej przesłanki.
1
2016-09-12 10:57 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy