Forum

Powrót Omyłki rachunkowe-1 gorszowe

E.

Ewelina .....

0

Witam
Często przy sprawdzaniu ofert pod kątem omyłek rachunkowych wychodzą różnice 1 groszowe przy dużych kwotach. Różnica często jest wynikiem np. zaokrąglenia itp. czy w przypadku takich omyłek też musze powiadamiać Wykonawcę pismem? to tej pory zawsze to robiłam ale wygląda to "dziwnie" gdzie przy ofercie na 100 tysięcy wysyłam pismo z pomyłką rachunkową na 1 grosz:) jak prawidłowo postępować?
Witam Często przy sprawdzaniu ofert pod kątem omyłek rachunkowych wychodzą różnice 1 groszowe przy dużych kwotach. Różnica często jest wynikiem np. zaokrąglenia itp. czy w przypadku takich omyłek też musze powiadamiać Wykonawcę pismem? to tej pory zawsze to robiłam ale wygląda to "dziwnie" gdzie przy ofercie na 100 tysięcy wysyłam pismo z pomyłką rachunkową na 1 grosz:) jak prawidłowo postępować?
0
2019-01-23 14:29 0

M.

Magdalena .....

0

Witam. Z mojej wieloletniej praktyki wynika, że niezależnie od kwoty, czyli nawet 1-groszowe omyłki, poprawiamy i zawiadamiamy wykonawcę. Owszem, dziwnie to wygląda, ale staramy się czynić zadość przepisom... ;-) Swoją drogą ciekawa jestem jak postępują inni.
Witam. Z mojej wieloletniej praktyki wynika, że niezależnie od kwoty, czyli nawet 1-groszowe omyłki, poprawiamy i zawiadamiamy wykonawcę. Owszem, dziwnie to wygląda, ale staramy się czynić zadość przepisom... ;-) Swoją drogą ciekawa jestem jak postępują inni.
0
2019-01-23 14:39 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy