Witam.
Zgodnie z artykułem 91 ust. 2a Pzp Zamawiający mogą stosować kryterium oceny ofert o wadze przekraczającej 60%, jeżeli określą w opisie przedmiotu zamówienia standardy jakościowe odnoszące się do wszystkich istotnych cech przedmiotu zamówienia oraz koszty jego cyklu życia.
Jakie informacje powinny się znaleźć w opisie kosztu cyklu życia w przetargu na artykuły spożywcze?
Miałabym pisać o zużyciu energii, kosztach magazynowania, utylizacji odpadków? Czemu ma to służyć? Przecież potencjalny wykonawca oferując cenę za produkt nie bierze pod uwagę moich kosztów np. magazynowania. Czy może źle interpretuję ten artykuł. Jak sobie z tym radzicie?
Ponadto, jak należy opisać załącznik do protokołu - sposób w jaki zostały uwzględnione w opisie przedmiotu zamówienia koszty ponoszone w całym okresie korzystania z przedmiotu zamówienia? Proszę Państwa o pomoc w wyjaśnieniu artykułu.
Witam.
Zgodnie z artykułem 91 ust. 2a Pzp Zamawiający mogą stosować kryterium oceny ofert o wadze przekraczającej 60%, jeżeli określą w opisie przedmiotu zamówienia standardy jakościowe odnoszące się do wszystkich istotnych cech przedmiotu zamówienia oraz koszty jego cyklu życia.
Jakie informacje powinny się znaleźć w opisie kosztu cyklu życia w przetargu na artykuły spożywcze?
Miałabym pisać o zużyciu energii, kosztach magazynowania, utylizacji odpadków? Czemu ma to służyć? Przecież potencjalny wykonawca oferując cenę za produkt nie bierze pod uwagę moich kosztów np. magazynowania. Czy może źle interpretuję ten artykuł. Jak sobie z tym radzicie?
Ponadto, jak należy opisać załącznik do protokołu - sposób w jaki zostały uwzględnione w opisie przedmiotu zamówienia koszty ponoszone w całym okresie korzystania z przedmiotu zamówienia? Proszę Państwa o pomoc w wyjaśnieniu artykułu.
0
2019-01-27 22:32 0