Forum

Powrót Sprawowanie nadzoru autorskiego

M.

Malwina .....

10

Witam,
zastanawiam się, czy korzystniejsze dla Zamawiającego, ale oczywiście nie krzywdzące dla Wykonawcy, jest podanie ceny za sprawowanie nadzoru autorskiego w formie ryczałtu, czy wyceny za jeden pobyt na budowie i oszacowania ilości takich pobytów.
Jako Zamawiający zastanawiam się nad tym, ponieważ przy realizacji rb niektóre kwestie nie potrzebują spotkania na budowie, mogą być załatwione telefonicznie/mailowo.
Czy ktoś Was spotkał się z tym i co myślicie w tej kwestii?
Pozdrawiam
Witam, zastanawiam się, czy korzystniejsze dla Zamawiającego, ale oczywiście nie krzywdzące dla Wykonawcy, jest podanie ceny za sprawowanie nadzoru autorskiego w formie ryczałtu, czy wyceny za jeden pobyt na budowie i oszacowania ilości takich pobytów. Jako Zamawiający zastanawiam się nad tym, ponieważ przy realizacji rb niektóre kwestie nie potrzebują spotkania na budowie, mogą być załatwione telefonicznie/mailowo. Czy ktoś Was spotkał się z tym i co myślicie w tej kwestii? Pozdrawiam
0
2019-01-28 12:12 0

W.

Wojciech .....

Fachowiec 814

Ja piszę w ryczałcie jesli dotyczą błędów i wyjaśnień - czyli nie kompletności dokumentacji, a za 1 przyjazd jeśli ja mam taka ochote go wezwać z innych przyczyn.
Ja piszę w ryczałcie jesli dotyczą błędów i wyjaśnień - czyli nie kompletności dokumentacji, a za 1 przyjazd jeśli ja mam taka ochote go wezwać z innych przyczyn.
0
2019-01-30 13:58 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy