Forum

Powrót formularz ofertowy - podpis elektroniczny

J.

Justyna .....

5

Witam, dostałam ofertę: formularz ofertowy w formacie word oraz JEDZ w formacie PDF. Całość w formacie zip. Jezeli weryfikuje podpis elektroniczny całości zip mam potwierdzenie ze poprawnie zweryfikowany (weryfikuję w weryfikuj podpis). Jedz również mam poprawnie zweryfikowany jeżeli wstawiam go oddzielnie do weryfikacji, natomiast przy otwieraniu formularza ofertoweo mam przy podpisie imie i nazwisko osoby która podpisywała dokuemnt ale wyswitela się komunikat ze jest nieprawidłowy podpis.

Co dalej robić, czy złożona oferta jest ważna, czy moge poprosic o wyjaśnienie podpisu.
jeżeli całośc weryfikuje sie poprawnie to czy złożona oferta jest prawidłowa, z drugiej srtony jezeli mam formularz nie podpisany to oferta do odrzucenia.
Witam, dostałam ofertę: formularz ofertowy w formacie word oraz JEDZ w formacie PDF. Całość w formacie zip. Jezeli weryfikuje podpis elektroniczny całości zip mam potwierdzenie ze poprawnie zweryfikowany (weryfikuję w weryfikuj podpis). Jedz również mam poprawnie zweryfikowany jeżeli wstawiam go oddzielnie do weryfikacji, natomiast przy otwieraniu formularza ofertoweo mam przy podpisie imie i nazwisko osoby która podpisywała dokuemnt ale wyswitela się komunikat ze jest nieprawidłowy podpis. Co dalej robić, czy złożona oferta jest ważna, czy moge poprosic o wyjaśnienie podpisu. jeżeli całośc weryfikuje sie poprawnie to czy złożona oferta jest prawidłowa, z drugiej srtony jezeli mam formularz nie podpisany to oferta do odrzucenia.
0
2019-02-06 13:13 0

B.

Beata .....

Fachowiec 310

Zgodnie z wytycznymi UZP, jeżeli Wykonawca wybierze sposób podpisania oferty tj. całości dokumentów wymaganych do złożenia - na dzień składania ofert, spakuje np. ZIPem i całość podpisze to należy to traktować jako prawidłowo złożoną ofertę i weryfikujemy podpis spakowanego pliku. W opisanym sposobie składania oferty nie weryfikujemy każdego pliku z osobna .
Musimy się przestawić na inne spojrzenie i ocenę składanych ofert :)
Zgodnie z wytycznymi UZP, jeżeli Wykonawca wybierze sposób podpisania oferty tj. całości dokumentów wymaganych do złożenia - na dzień składania ofert, spakuje np. ZIPem i całość podpisze to należy to traktować jako prawidłowo złożoną ofertę i weryfikujemy podpis spakowanego pliku. W opisanym sposobie składania oferty nie weryfikujemy każdego pliku z osobna . Musimy się przestawić na inne spojrzenie i ocenę składanych ofert :)
0
2019-02-06 13:24 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy