Forum

Powrót uzyczenie doświadczenia w robotach budowlanych

A.

Anna .....

0

Witam
Zamawiający wymaga 3 robót budowanych każda po 500 tys. - ja mam jedną, "zaprzyjaźniona" firma ma dwie - użyczam od danej firmy doświadczenie w zakresie dwóch robót po 500 tyś. czyli oznacza to że będę musiała podpisać z nią umowę podwykonawczą w zakresie w jakim użyczyła doświadczenia, a co z kwotą? Czy to oznacza że kwota umowy podwykonawczej powinna być na sumę 2 x 500tyś ???
Witam Zamawiający wymaga 3 robót budowanych każda po 500 tys. - ja mam jedną, "zaprzyjaźniona" firma ma dwie - użyczam od danej firmy doświadczenie w zakresie dwóch robót po 500 tyś. czyli oznacza to że będę musiała podpisać z nią umowę podwykonawczą w zakresie w jakim użyczyła doświadczenia, a co z kwotą? Czy to oznacza że kwota umowy podwykonawczej powinna być na sumę 2 x 500tyś ???
0
2019-04-17 13:25 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

Zaprzyjaźniona firma będzie tzw. podmiotem trzecim, podpisze zobowiązanie podmiotu trzeciego, a podczas zamówienia będzie musiała być podwykonawcą i uczestniczyć w realizacji zamówienia, ale absolutnie nie na jakąś konkretną kwotę (to są tylko warunki udziału w postępowaniu)
Zaprzyjaźniona firma będzie tzw. podmiotem trzecim, podpisze zobowiązanie podmiotu trzeciego, a podczas zamówienia będzie musiała być podwykonawcą i uczestniczyć w realizacji zamówienia, ale absolutnie nie na jakąś konkretną kwotę (to są tylko warunki udziału w postępowaniu)
0
2019-04-17 14:07 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy