Forum

Powrót Pomocy!!!

A.

Adriana .....

3

Witam
bardzo proszę o podpowiedzi co mogę zrobić w przypadku gdy:
- otrzymałam oferty dotyczące PN
- w najkorzystniejszej ofercie wystąpiła rażąco niska cena - poprosiłam o wyjaśnienia i próbki produktów
- firma wyjaśniła rażąco niska cenę oraz dosłała próbki produktu.
Natomiast kiedy lekarze otrzymali te próbki to się złapali za głowę że badziewie.
Firma przedstawiając ofertę spełniła wszystkie wymogi w opisie przedmiotu zamówienia( tu przypuszczam był błąd w opisie - napisany został zbyt ogólnikowo)- co mogę z tą sytuacją zrobić - czy jest jakiś zapis abym nie brała tej firmy - lekarze mi powiedzieli że i tak nie będą pracowali na takich płytkach gdyż są one za słabe
Witam bardzo proszę o podpowiedzi co mogę zrobić w przypadku gdy: - otrzymałam oferty dotyczące PN - w najkorzystniejszej ofercie wystąpiła rażąco niska cena - poprosiłam o wyjaśnienia i próbki produktów - firma wyjaśniła rażąco niska cenę oraz dosłała próbki produktu. Natomiast kiedy lekarze otrzymali te próbki to się złapali za głowę że badziewie. Firma przedstawiając ofertę spełniła wszystkie wymogi w opisie przedmiotu zamówienia( tu przypuszczam był błąd w opisie - napisany został zbyt ogólnikowo)- co mogę z tą sytuacją zrobić - czy jest jakiś zapis abym nie brała tej firmy - lekarze mi powiedzieli że i tak nie będą pracowali na takich płytkach gdyż są one za słabe
0
2019-05-16 09:50 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

Jeżeli opis był zbyt ogólnikowy to nie ma się co dziwić że wykonawcy oferują takie produkty, jeżeli oferta jest zgodna z SIWZ, a wykonawca spełnia warunki i nie podlega wykluczeniu oraz złożył ofertę najkorzystniejszą to należy go wybrać. Nie znam dokładnie opz, ale może jest możliwość unieważnienia postepowania z art. 93 ust. 1 pkt 7, tylko wtedy trzeba byłoby udowodnić taką wadę oraz liczyć się z ewentualnymi roszczeniami wykonawców.
Jeżeli opis był zbyt ogólnikowy to nie ma się co dziwić że wykonawcy oferują takie produkty, jeżeli oferta jest zgodna z SIWZ, a wykonawca spełnia warunki i nie podlega wykluczeniu oraz złożył ofertę najkorzystniejszą to należy go wybrać. Nie znam dokładnie opz, ale może jest możliwość unieważnienia postepowania z art. 93 ust. 1 pkt 7, tylko wtedy trzeba byłoby udowodnić taką wadę oraz liczyć się z ewentualnymi roszczeniami wykonawców.
0
2019-05-16 10:02 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy