Forum

Powrót Szacowanie zamówień na inspektora nadzou (i nie tylko)

R.

Rafał .....

0

Inspektor nadzoru na kilkanaście robót budowlanych (3 termomodernizacje, 2 drogi, 1 kanalizacja sanitarna - z dofinansowaniem UE oraz kilka różnych inwestycji bez dofinansowania).
WPF przewiduje rozpoczęcie realizacji tych inwestycji w różnych latach 2016-2018
Szacując w bieżącym roku wiem ze w tym roku potrzebuję inspektora na 1 termomodernizacje oraz 2 małe inwestycje (nie przekracza 30 000 EURO)
W 2017 według WPF będę potrzebował inspektora na drugą termomodernizację i drogę oraz kilka małych robót (nie przekracza 30 000 EURO)
W 2018 podobnie
Razem wartość inspektora na 3 lata z umów o dofinansowanie przekracza 30 000 jednak w poszczególnych latach nawet łącznie z inwestycjami bez dofinansowania inspektor nie przekracza 30 000 EURO.
Czy muszę sumować wartości z 3 lat skoro zamówienia będę udzielał w 3 różnych latach - jednak już teraz wiem że takie zamówienia będą. Odnosząc się do tożsamości czasowej trochę bez sensu teraz udzielać zamówienia na inspektora, którego będę potrzebował za 2 lata.
Inspektor nadzoru na kilkanaście robót budowlanych (3 termomodernizacje, 2 drogi, 1 kanalizacja sanitarna - z dofinansowaniem UE oraz kilka różnych inwestycji bez dofinansowania). WPF przewiduje rozpoczęcie realizacji tych inwestycji w różnych latach 2016-2018 Szacując w bieżącym roku wiem ze w tym roku potrzebuję inspektora na 1 termomodernizacje oraz 2 małe inwestycje (nie przekracza 30 000 EURO) W 2017 według WPF będę potrzebował inspektora na drugą termomodernizację i drogę oraz kilka małych robót (nie przekracza 30 000 EURO) W 2018 podobnie Razem wartość inspektora na 3 lata z umów o dofinansowanie przekracza 30 000 jednak w poszczególnych latach nawet łącznie z inwestycjami bez dofinansowania inspektor nie przekracza 30 000 EURO. Czy muszę sumować wartości z 3 lat skoro zamówienia będę udzielał w 3 różnych latach - jednak już teraz wiem że takie zamówienia będą. Odnosząc się do tożsamości czasowej trochę bez sensu teraz udzielać zamówienia na inspektora, którego będę potrzebował za 2 lata.
0
2016-09-21 11:40 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy