Forum


Powrót postępowanie w ramach realizacji projektu współfinansowanego ze środków UE

P.

Piotr .....

9

Witam serdecznie,
w jednostce w której pracuję pojawił się taki problem.
Usługo hotelowe i catering poniżej progu równowartości 30 tys euro i to sporo poniżej ale w jednym z realizowanych projektów UE niezbędnym było zastosowanie procedury z art. 138o. Jeśli jakaś procedura zostanie zastosowana to należy już ją realizować do końca roku. I to zaczyna się problem w myśl tej zasady usługi hotelowe/ catering powinien być realizowany z zastosowaniem ww. art PZP ale jest wiele działań o wartości od kilkudziesięciu do kilkuset złotych. Czy jest jakiś sposób by nadal stosować procedury zgodne z regulaminem ZP zamiast zgodnie z ustawą?
Witam serdecznie, w jednostce w której pracuję pojawił się taki problem. Usługo hotelowe i catering poniżej progu równowartości 30 tys euro i to sporo poniżej ale w jednym z realizowanych projektów UE niezbędnym było zastosowanie procedury z art. 138o. Jeśli jakaś procedura zostanie zastosowana to należy już ją realizować do końca roku. I to zaczyna się problem w myśl tej zasady usługi hotelowe/ catering powinien być realizowany z zastosowaniem ww. art PZP ale jest wiele działań o wartości od kilkudziesięciu do kilkuset złotych. Czy jest jakiś sposób by nadal stosować procedury zgodne z regulaminem ZP zamiast zgodnie z ustawą?
0
2019-05-27 11:39 0

B.

Beata .....

Fachowiec 310

Nie do końca mogę wyczytać jaki tryb - zgodnie z planem zamówień publicznych, jest przewidziany na usługi hotelowe i cateringowe w Twojej jednostce (jeżeli to razem połączono). To pozycja powyżej czy poniżej 30 tys w skali roku budżetowego?
Nie do końca mogę wyczytać jaki tryb - zgodnie z planem zamówień publicznych, jest przewidziany na usługi hotelowe i cateringowe w Twojej jednostce (jeżeli to razem połączono). To pozycja powyżej czy poniżej 30 tys w skali roku budżetowego?
0
2019-05-28 10:50 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy