Forum

Powrót Dostawa - brak kosztorysu w ofercie

R.

Rafał .....

0

Witam serdecznie, proszę o opinię:
Postępowanie krajowe,
dostawa i montaż windy wraz z niezbędnymi robotami,
w SIWZ wymagano dołączenia kosztorysu do oferty od wszystkich firm - wykonawcy go nie dołączyli,
i co teraz? znalazłem różne opinie:
a) odrzucić z art. 89.1.2
b) nie odrzucić i taką ofertę przyjąć np. KIO 1177/13: "przy rozliczeniu kontraktu w formie ryczałtu, kosztorys składany w postępowaniu ma jedynie charakter poglądowy, pomocniczy, a błędy w nim poczynione, czy braki niektórych pozycji nie stanowią o błędach w treści oferty skutkujących odrzuceniem oferty".

Co radzicie?
Witam serdecznie, proszę o opinię: Postępowanie krajowe, dostawa i montaż windy wraz z niezbędnymi robotami, w SIWZ wymagano dołączenia kosztorysu do oferty od wszystkich firm - wykonawcy go nie dołączyli, i co teraz? znalazłem różne opinie: a) odrzucić z art. 89.1.2 b) nie odrzucić i taką ofertę przyjąć np. KIO 1177/13: "przy rozliczeniu kontraktu w formie ryczałtu, kosztorys składany w postępowaniu ma jedynie charakter poglądowy, pomocniczy, a błędy w nim poczynione, czy braki niektórych pozycji nie stanowią o błędach w treści oferty skutkujących odrzuceniem oferty". Co radzicie?
0
2019-06-17 08:10 0

M.

Mariusz .....

14

Po Twojej sugestii rozwiązania można wnioskować, że masz wynagrodzenie ryczałtowe, więc nie bardzo wiadomo w jakim celu kosztorys? chyba, że poglądowo :)
Jak wpiszesz w wyszukiwarke "ryczałt" to już masz sporo tematów do poczytania i myślę, że będą pomocne.
No bo zakładam, że w ofercie masz rubryki, w których mają podać nazwę producenta i model windy, żebyście chociaż wiedzieli co kupujecie?
Po Twojej sugestii rozwiązania można wnioskować, że masz wynagrodzenie ryczałtowe, więc nie bardzo wiadomo w jakim celu kosztorys? chyba, że poglądowo :) Jak wpiszesz w wyszukiwarke "ryczałt" to już masz sporo tematów do poczytania i myślę, że będą pomocne. No bo zakładam, że w ofercie masz rubryki, w których mają podać nazwę producenta i model windy, żebyście chociaż wiedzieli co kupujecie?
0
2019-06-17 08:35 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy