Forum

Powrót Zmiana terminu robót budowlanych

P.

Przemysław .....

1

Witam,
W mojej jednostce powstał karkołomny pomysł zmiany terminu robót budowlanych z przesunięciem o 3 miesiące, ze względu na siłę wyższą, którą ma być upadłość jednego z konsorcjantów i druga opcja zmiana technologi wykonania elewacji, potwierdzona przez projektanta? Co o tym myślicie?
Witam, W mojej jednostce powstał karkołomny pomysł zmiany terminu robót budowlanych z przesunięciem o 3 miesiące, ze względu na siłę wyższą, którą ma być upadłość jednego z konsorcjantów i druga opcja zmiana technologi wykonania elewacji, potwierdzona przez projektanta? Co o tym myślicie?
0
2019-06-18 10:01 0

B.

Beata .....

Fachowiec 310

Zmiana technologii - nie jest to siła wyższa, trudno mi powiedzieć z jakiego powodu jest ta zmiana.
Upadłość konsorcjanta - też nie jest siłą wyższą, problem wykonawcy. Dobrze jest sprawdzić jakie były zapisy w SIWZ/umowie dotyczące konsorcjum i np. zmiany składu.
Zmiana technologii - nie jest to siła wyższa, trudno mi powiedzieć z jakiego powodu jest ta zmiana. Upadłość konsorcjanta - też nie jest siłą wyższą, problem wykonawcy. Dobrze jest sprawdzić jakie były zapisy w SIWZ/umowie dotyczące konsorcjum i np. zmiany składu.
0
2019-06-18 10:22 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy