Forum

Powrót Postępowanie do doposażenie stołówki w ramach programu "Posiłek w szkole i w domu"

I.

Ilona .....

5

Witam. Mam następujący problem. W ramach programu Posiłek w szkole i w domu" otrzymaliśmy dofinansowanie na remont oraz wyposażenie dwóch stołówek w dwóch szkołach.
Kosztorys 1 stołówki - 112 000,00 złotych netto, ( w tym Dostawy różnego sprzętu 57 126,00, roboty budowlane takie jak wymiana podłogi czy położenie płytek - 45 549,32) ;
kosztorys 2 stołówki - 80 000,00 złotych netto ( w tym dostawy 63 354,00, roboty budowlane 23 840,18) . Moje pytania:
1. Czy mogę zrobić 2 osobne postępowania na każdą stołówkę? ( tj. postępowania do 30 tyś euro) czy powinnam zrobić to w ramach jednego postępowania przetargowego ale z możliwością składania ofert częściowych.
2. Jaki to będzie rodzaj zamówienia dostawa czy robota budowlana?
3. czy powinnam rozdzielić te zamówienia osobno na dostawę i robotę budowlaną czy nie muszę tego robić ?
Z góry dziękuje za ewentualną pomoc w temacie:)
Witam. Mam następujący problem. W ramach programu Posiłek w szkole i w domu" otrzymaliśmy dofinansowanie na remont oraz wyposażenie dwóch stołówek w dwóch szkołach. Kosztorys 1 stołówki - 112 000,00 złotych netto, ( w tym Dostawy różnego sprzętu 57 126,00, roboty budowlane takie jak wymiana podłogi czy położenie płytek - 45 549,32) ; kosztorys 2 stołówki - 80 000,00 złotych netto ( w tym dostawy 63 354,00, roboty budowlane 23 840,18) . Moje pytania: 1. Czy mogę zrobić 2 osobne postępowania na każdą stołówkę? ( tj. postępowania do 30 tyś euro) czy powinnam zrobić to w ramach jednego postępowania przetargowego ale z możliwością składania ofert częściowych. 2. Jaki to będzie rodzaj zamówienia dostawa czy robota budowlana? 3. czy powinnam rozdzielić te zamówienia osobno na dostawę i robotę budowlaną czy nie muszę tego robić ? Z góry dziękuje za ewentualną pomoc w temacie:)
0
2019-06-26 09:16 0

A.

Anna .....

Fachowiec 132

Wypowiem się co do asortymentu. Jeżeli dostarczany sprzęt wymaga zabudowy, montażu na zasadzie ingerencji w posadzkę czy ścianę, to można połączyć jego dostawę (i montaż) z robotami budowlanymi. Jednak, jeśli dostarczany sprzęt to talerze, łyżki, kubki, sztućce czy roboty kuchenne wolnostojące, to należy je wydzielić.
Wypowiem się co do asortymentu. Jeżeli dostarczany sprzęt wymaga zabudowy, montażu na zasadzie ingerencji w posadzkę czy ścianę, to można połączyć jego dostawę (i montaż) z robotami budowlanymi. Jednak, jeśli dostarczany sprzęt to talerze, łyżki, kubki, sztućce czy roboty kuchenne wolnostojące, to należy je wydzielić.
0
2019-06-26 09:54 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy