Forum

Powrót Odwołanie - pilne !!

K.

Krystian .....

7

Witam,
Otrzymaliśmy odwołanie i teraz mam pytania:

1. Odwołanie dotyczy odrzucenia oferty wykonawcy w jednym pakiecie (części), rozumiem, że w innych częściach możemy zawrzeć umowy?
2. Pisma ma w tytule "odwołanie" i chyba wszystko ci winno posiadać w treści, jednak na końcu jest zapis iż proszą o ustosunkowanie się do pisma w terminie do dnia godz. i w przypadku negatywnej odpowiedzi będą zmuszeni skorzystać z przysługujących im środków ochrony prawnej tzn nie wiem jak to do końca traktować czy żłozyli to odwołanie czy jeszcze nie.

pilne, pozdrawiam
Witam, Otrzymaliśmy odwołanie i teraz mam pytania: 1. Odwołanie dotyczy odrzucenia oferty wykonawcy w jednym pakiecie (części), rozumiem, że w innych częściach możemy zawrzeć umowy? 2. Pisma ma w tytule "odwołanie" i chyba wszystko ci winno posiadać w treści, jednak na końcu jest zapis iż proszą o ustosunkowanie się do pisma w terminie do dnia godz. i w przypadku negatywnej odpowiedzi będą zmuszeni skorzystać z przysługujących im środków ochrony prawnej tzn nie wiem jak to do końca traktować czy żłozyli to odwołanie czy jeszcze nie. pilne, pozdrawiam
0
2019-07-19 08:06 0

J.

Jagoda .....

49

Odwołanie po pierwsze trafia do KIO, a zamawiający otrzymuje kopię.
To może być po prostu informacja, że wykonawca uznał coś za naruszenie, że się na coś nie zgadza. Zamawiający sam może podjąć kroki - unieważnić czynność i powtórzyć, jeśli uzna, że zrobił źle - nie musi do tego wchodzić ścieżka odwołania i KIO.
Odwołanie po pierwsze trafia do KIO, a zamawiający otrzymuje kopię. To może być po prostu informacja, że wykonawca uznał coś za naruszenie, że się na coś nie zgadza. Zamawiający sam może podjąć kroki - unieważnić czynność i powtórzyć, jeśli uzna, że zrobił źle - nie musi do tego wchodzić ścieżka odwołania i KIO.
0
2019-07-19 08:32 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy