Forum

Powrót Podpis elektroniczny negatywnie zweryfikowany - dokument US

M.

Małgorzata .....

4

Dzień dobry,

zwracam się do Państwa z pytaniem co zrobić w takiej sytuacji: w odpowiedzi na wezwanie do złożenia dokumentów na podst. art. 26 ust. 1 i 2 ustawy PZP muszę przedłożyć zaświadczenie z Urzędu Skarbowego o niezaleganiu w podatkach. Posiadam takie oświadczenie wystawione w dniu 13.06.2019r., podpisane elektronicznie przez pracownika Urzędu. Dzisiaj przy sporządzaniu uzupełnienia dokumentów, podczas weryfikacji podpisu elektronicznego z programu Szafir otrzymałam komunikat: "podpis negatywnie zweryfikowany - certyfikat nie jest ważny w weryfikowanym czasie. Jest to pierwszy raz kiedy spotykam się z taką sytuacją i teraz nie wiem, czy musimy złożyć wniosek do US o wydanie nowego zaświadczenia o niezaleganiu? Czy np. podpis pracownika, który podpisał dokument stracił ważność i podczas odnowienia certyfikatu u nas też już będzie poprawna weryfikacja? Dokumenty muszę uzupełnić do 6 sierpnia, także mam jeszcze trochę czasu. Na chwilę obecną nie mogę dodzwonić się do US żeby zapytać co w takiej sytuacji.
Z góry dziękuję za pomoc.
Dzień dobry, zwracam się do Państwa z pytaniem co zrobić w takiej sytuacji: w odpowiedzi na wezwanie do złożenia dokumentów na podst. art. 26 ust. 1 i 2 ustawy PZP muszę przedłożyć zaświadczenie z Urzędu Skarbowego o niezaleganiu w podatkach. Posiadam takie oświadczenie wystawione w dniu 13.06.2019r., podpisane elektronicznie przez pracownika Urzędu. Dzisiaj przy sporządzaniu uzupełnienia dokumentów, podczas weryfikacji podpisu elektronicznego z programu Szafir otrzymałam komunikat: "podpis negatywnie zweryfikowany - certyfikat nie jest ważny w weryfikowanym czasie. Jest to pierwszy raz kiedy spotykam się z taką sytuacją i teraz nie wiem, czy musimy złożyć wniosek do US o wydanie nowego zaświadczenia o niezaleganiu? Czy np. podpis pracownika, który podpisał dokument stracił ważność i podczas odnowienia certyfikatu u nas też już będzie poprawna weryfikacja? Dokumenty muszę uzupełnić do 6 sierpnia, także mam jeszcze trochę czasu. Na chwilę obecną nie mogę dodzwonić się do US żeby zapytać co w takiej sytuacji. Z góry dziękuję za pomoc.
0
2019-07-29 12:31 0

M.

Małgorzata .....

5

Wynika, ze podpis nie jest ważny wiec ja by nie czekała jeśli nie możesz sięz nimi skontaktować, tylko zwróciła się o wystawienie nowego.
Wynika, ze podpis nie jest ważny wiec ja by nie czekała jeśli nie możesz sięz nimi skontaktować, tylko zwróciła się o wystawienie nowego.
0
2019-07-29 13:50 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy