Forum

Powrót Robota budowlana czy dostawa?

M.

Marcin .....

6

Przygotowujemy się do zadania polegającego na wymianie opraw oświetlenia ulicznego na nowe LED, pytanie brzmi czy będzie to robota budowlana czy tez dostawa z instalacją. oczywiście w ramach zamówienia należy zdemontować stare oprawy. Kody CPV na instalowanie opraw wskazują, że to robota budowlana, są na to KNR-y ale projektu nie będzie, ale jest przedmiar. Uprawnienia budowlane elektryczne również będą wymagane. Widziałem że różnie zamawiający podchodzą do tego tematu.
Jakie jest Wasze zdanie?
Przygotowujemy się do zadania polegającego na wymianie opraw oświetlenia ulicznego na nowe LED, pytanie brzmi czy będzie to robota budowlana czy tez dostawa z instalacją. oczywiście w ramach zamówienia należy zdemontować stare oprawy. Kody CPV na instalowanie opraw wskazują, że to robota budowlana, są na to KNR-y ale projektu nie będzie, ale jest przedmiar. Uprawnienia budowlane elektryczne również będą wymagane. Widziałem że różnie zamawiający podchodzą do tego tematu. Jakie jest Wasze zdanie?
0
2019-07-29 13:59 0

A.

Agnieszka .....

21

Ja ogłaszałam podobne postępowanie jako robotę budowlaną na podstawie przedmiaru. Kod 45311200-2 - roboty w zakresie instalacji elektrycznych
Ja ogłaszałam podobne postępowanie jako robotę budowlaną na podstawie przedmiaru. Kod 45311200-2 - roboty w zakresie instalacji elektrycznych
0
2019-07-29 14:39 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy