Forum

Powrót unieważnione postępowanie unijne - na podstawie art. 93 ust. 1 pkt 4 - i po dwóch dniach ogłoszone nowe posępowanie... Czy tak można zrobić?

J.

Justyna .....

6

Witam,
Mam do was zapytanie...
Czy można ogłosić nowe postępowanie unijne po dokonaniu unieważnienia tego samego postępowania na podstawie art. 93 ust. 1 pkt 4, czyli cena najkorzystniejszego Wykonawcy przewyższa kwotę jaką Zamawiający zamierza przeznaczyć ...
Wiem, ze po unieważnieniu powinno się odczekać - zgodnie z ustawą Pzp - 10 dni, bo jest to okres na wniesienia odwołania któregoś z Wykonawców , aczkolwiek oby dwoje przewyższyli znacząco kwotę Zamawiającego.
Czy takie działanie jest dopuszczalne ?
Witam, Mam do was zapytanie... Czy można ogłosić nowe postępowanie unijne po dokonaniu unieważnienia tego samego postępowania na podstawie art. 93 ust. 1 pkt 4, czyli cena najkorzystniejszego Wykonawcy przewyższa kwotę jaką Zamawiający zamierza przeznaczyć ... Wiem, ze po unieważnieniu powinno się odczekać - zgodnie z ustawą Pzp - 10 dni, bo jest to okres na wniesienia odwołania któregoś z Wykonawców , aczkolwiek oby dwoje przewyższyli znacząco kwotę Zamawiającego. Czy takie działanie jest dopuszczalne ?
0
2019-08-13 14:01 0

J.

Justyna .....

Fachowiec 1468

Wg. mnie jak najbardziej można tak zrobić, wykonawcy w takim przypadku raczej się nie odwołają bo niby na co? na to że zamawiający nie ma pieniędzy?
Wg. mnie jak najbardziej można tak zrobić, wykonawcy w takim przypadku raczej się nie odwołają bo niby na co? na to że zamawiający nie ma pieniędzy?
0
2019-08-13 14:13 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy