Forum

Powrót Wykluczenie z art. 24 ust. 1 pkt 12

D.

Dawid .....

0

Witajcie.
Proszę Was o radę. Przetarg nieograniczony powyżej progów, z dofinansowaniem unijnym. Wykonawca w terminie składania ofert nie złożył JEDZ-a (w ogóle go nie złożył). Otrzymał od Zamawiającego wezwanie z art. 26 ust.3 i uzupełnił ten dokument. I teraz tak Wykonawca w JEDZ-u miał wstępnie potwierdzić między innymi, że znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej umożliwiającej wykonanie zamówienia, jeżeli wykaże się posiadaniem środków finansowych lub zdolnością kredytową, w wysokości nie mniejszej niż 800 000,00 PLN przez wypełnienie Części IV Sekcji B pkt 6. Wykonawca wpisał tam tylko, że posiada opinię bankową, w jakim banku, bez podania jakichkolwiek kwot. Co teraz, przecież nie jestem w stanie stwierdzić czy spełnia wstepnie ten warunek? Według mnie uzupełnienie Jedza już nie jest możliwe. Czy od razu wykluczam z art. 24 ust. 1 pkt 12? Czy zabieram wadium? Jak byście postąpili?
Witajcie. Proszę Was o radę. Przetarg nieograniczony powyżej progów, z dofinansowaniem unijnym. Wykonawca w terminie składania ofert nie złożył JEDZ-a (w ogóle go nie złożył). Otrzymał od Zamawiającego wezwanie z art. 26 ust.3 i uzupełnił ten dokument. I teraz tak Wykonawca w JEDZ-u miał wstępnie potwierdzić między innymi, że znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej umożliwiającej wykonanie zamówienia, jeżeli wykaże się posiadaniem środków finansowych lub zdolnością kredytową, w wysokości nie mniejszej niż 800 000,00 PLN przez wypełnienie Części IV Sekcji B pkt 6. Wykonawca wpisał tam tylko, że posiada opinię bankową, w jakim banku, bez podania jakichkolwiek kwot. Co teraz, przecież nie jestem w stanie stwierdzić czy spełnia wstepnie ten warunek? Według mnie uzupełnienie Jedza już nie jest możliwe. Czy od razu wykluczam z art. 24 ust. 1 pkt 12? Czy zabieram wadium? Jak byście postąpili?
0
2019-09-13 08:39 0

W.

Wojciech .....

Fachowiec 814

a teraz zrób ust. 4 w ramach wyjaśnień
a teraz zrób ust. 4 w ramach wyjaśnień
0
2019-09-13 08:41 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy