Forum

Powrót Brak adresu email w ofercie

K.

Krystian .....

7

Witam,
przetarg nieograniczony poniżej progów.
Wykonawca w ofercie nie podał swojego adresu email. Reszta wykonawców podała.
Czy mogę napisać do tego wykonawcy na znany nam jego adres email z poprzednich postępowań, żeby potwierdził, że mogę wysłać do niego informację z aktualnego postępowania?
Jak postępujecie gdy wykonawca nie wskazuje w ofercie swojego adresu email? Czy wysyłacie do niego pisma pocztą i czekacie 10 dni na podpisanie umowy?
pozdrawiam
Witam, przetarg nieograniczony poniżej progów. Wykonawca w ofercie nie podał swojego adresu email. Reszta wykonawców podała. Czy mogę napisać do tego wykonawcy na znany nam jego adres email z poprzednich postępowań, żeby potwierdził, że mogę wysłać do niego informację z aktualnego postępowania? Jak postępujecie gdy wykonawca nie wskazuje w ofercie swojego adresu email? Czy wysyłacie do niego pisma pocztą i czekacie 10 dni na podpisanie umowy? pozdrawiam
0
2019-09-26 08:28 0

J.

Jagoda .....

49

Jeśli zamawiający jest w posiadaniu adresu mailowego wykonawcy (np. z poprzednich postępowań), to moim zdaniem można z tego adresu mailowego skorzystać albo zadzwonić na numer telefonu podany w ofercie (np. z pieczątki wykonawcy), ewentualnie poszukać strony internetowej wykonawcy i skorzystać z dostępnych tam danych kontaktowych. Uzyskałabym potwierdzenie (najchętniej mailowe a nie notatka z rozmowy telefonicznej), że dany adres mailowy jest właściwy do tego postępowania lub poprosiłabym o potwierdzenie otrzymania wiadomości.
Jeśli zamawiający jest w posiadaniu adresu mailowego wykonawcy (np. z poprzednich postępowań), to moim zdaniem można z tego adresu mailowego skorzystać albo zadzwonić na numer telefonu podany w ofercie (np. z pieczątki wykonawcy), ewentualnie poszukać strony internetowej wykonawcy i skorzystać z dostępnych tam danych kontaktowych. Uzyskałabym potwierdzenie (najchętniej mailowe a nie notatka z rozmowy telefonicznej), że dany adres mailowy jest właściwy do tego postępowania lub poprosiłabym o potwierdzenie otrzymania wiadomości.
0
2019-09-26 08:40 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy